Fernando Alonso, Lewis Hamilton'ın, sıralamalarda dorduncu olmasına rğmen yarın problemsiz şampiyonluğa uzunması gerektiğine inanıyor. Hamilton’ın Ferrari pilotları arkasında kalması nedeniyle zor durumda olduğu iddialarını ciddiye almayan Alonso, “Dordunculuğun kotu bir pozisyon olduğunu duşunmuyorum. Sıranın ortasında değil. Onunde bir Toyota var, muhtemelen Lewis’den daha hafiftir ve Lewis icin endişe verici olmaz” dedi. İspanyol surucu, “Onunde iki Ferrari var ve aşağı yukarı normal bir depoya sahipler. Beşinci cepte ise takım arkadaşı bulunuyor. Dolayısıyla buyuk bir problem olduğunu duşunmuyorum” diye konuştu. Alonso, “İlk beşte bitirmek zorunda ancak tabii bunun cok kolay olduğunu da soylemiyorum ancak cok zor da değil. O yuzden endişelenmesini gerektirecek bir durum olduğuna inanmıyorum” dedi. Hamilton’ın arkasındaki cepten start almasının İngiliz surucu icin bir tehdit olduğu duşuncesine de katılmadığını soyleyen Alonso, “Herşeyden once iyi bir start almak zorundayız. McLaren’dan daha kotu bir pozisyondan start alacağız. Ancak Cin’de dorduncuydum, Kovalainen beşinciydi. 100 metre icinde beni solladı” diye konuştu. TurkiyeF1.com __________________