Timo Glock, yarışın son turunda, kuru hava lastiklerinde sıkıntı yaşadığı icin Lewis Hamilton'ın kendisini sollamasına engel olabilecek hicbir şey yapamadığını soyledi. Piste yağmurun duşmesiyle şarışın bitimine az bir sure kala pite girmemeye karar veren Toyota pilotunun bu hareketi, Sebastian Vettel'e gecilen Hamilton'ın son tura altıncı sırada başlaması ve şampiyonluğu kaybedeceği manasına geliyordu. Ancak Hamilton son virajda Glock'u gecerek beşinci sıraya yerleşti ve dort puanla finişi gorup şampiyonluğunu ilan etti. Glock yaptığı acıklamada, son birkac turda aracı surmenin cok zor hale geldiğini ifade ederek, "Yarışın sonunda kuru hava lastikleri vardı, yağmur da cok kotu yağıyordu. Son turda hızı korumak imkansızdı" dedi. Alman surucu, "Elimden geldiğince sert bir mucadele sergildeim fakat aracı pistte tutmak bile cok zordu, son durda pozisyonumu kaybettim" diye konuştu. İlk altıda finiş gormenin de kendisi icin iyi bir sonuc olduğunu belirten Glock, "Hafta başında aracta bazı sıkıntılar vardı. Aslında dorduncu olmaya da co yakındık. O yuzden biraz hayal kırıklığı yaşadım" dedi. Toyota ile ilk sezonu tamamladığını ifade eden Glock, "Genel olarak mutluyum. Benim icin kolay bir başlangıc olmadı. Aracın gelişiminde epey yol kat ettik. Ben de yıl boyunca kendimi geliştirdim" diye konuştu. Glock, "Hockenheim'dan bu yana, benim icin olumlu bir surec oldu. 20 puan hedefime ulaştım. Podyum hedefimi de gercekleştirdim. Şimdi gelecek sene icin cok daha verimli calışmak zorundayız" dedi. TurkiyeF1.Com __________________