Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, Felipe Massa'nın bir puanla şampiyonluğu kacırmasının ardından, bu sezon yaşadıkları şanssızlıkların uzerinde durmayacaklarını ifade etti. Brezilyalı surucu bu sezon tum rakiplerinden daha fazla yarış kazanmasına rağmen, McLaren pilotu Lewis Hamilton son yarışta ihtiyacı olan puanı alarak şampiyonluğu yakaladı. Massa bu yıl ozellikle Macaristan ve Singapur'da, kendi hatası dışında yaşanan şanssızlıklardan dolayı cok onemli puanlar kaybetmişti. Macaristan'da bitime birkac tur kala lider goturduğu yarışa, motor arızası nedeniyle veda etmek zorunda kalan Massa, Singapur'da da pit stopta yaşanan hadiseden dolayı yine lider goturduğu mucadeleden puansız ayrılmıştı. Domenicali, bu problemlere rağmen takımın başarılarından gurur duyduklarını ve artık 'ya olmasaydı' diye duşunmeyeceklerini soyledi. Takımı markalar klasmanında şampiyon olan Domenicali, "İnanılmaz bir finiş oldu. Yaptıklarımızla gurur duymamız gerektiğini duşunuyorum" dedi. Domenicali, "Geriye bakıp da şu soyle olsaydı, bu boyle olsaydı diye soylenmenin bir manası yok. Ya olsaydılarla bir dunya kurabilirsiniz" diye konuştu. İtalyan takım patronu, "Syoleyebileceğim tek şey, bugun markalar şampiyonasındaki başarımızdan son derece mutlu olduğumdur. Son 10 yılda sekizinci şampiyonluğumuzu yaşadık. Bu sadece Ferrari'nin yaptığı birşey. O yuzden takımla, hem burada, hem de fabrikadaki herkesle gurur duyuyorum. Bu bizim icin buyuk bi başarı" dedi. Massa adına da, şampiyonluğu kacırmasına rağmen mutluluk duyduğunu ifade eden Domenicali, "İnanılmaz bir sezon gecirdi. Sezon başında hic kimse Massa icin boyle bir şey soyleyemezdi. Sadece İtalyan meslektaşlarınıza soyluyorum, Felipe bu sezon kariyerinde unutulmayacak iki yarış cıkardı" diye konuştu. Domenicali, "Bunlardan biri Macaristan'dı. Gercekten muthiş bir yarış cıkarmıştı ancak şanssız bir problem yaşadı. İkincisi de bugundu. Buyuk bir olgun gosterdi. Felipe'nin takımımızda olmasından cok buyuk bir gurur duyuyorum" yorumunda bulundu. TurkiyeF1.com __________________