Honda bu ay Senna'yı test edecek
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Honda bu ay Senna'yı test edecek
-
17-10-2019, 11:33:26Bruno Senna, ay sonunda Honda Racing'le testlere cıkarak ilk kez Formula 1 aracının tadına bakacak. Uc kez dunya şampiyonluğu yaşayan Ayrton Senna'nın yeğeni olan Brezilyalı GP2 pilotu, 17-19 Kasım tarihleri arasında Honda'nın Barselona'da yapacağı testlere katılacak. Honda da boylece 2009 sezonu icin 25 yaşındaki Senna'yı RA108'in kokpitinde deneme fırsatı bulacak. Japon ekibi, henuz gelecek sezon Jenson Button'ın yanında kimin yarışacağını acıklamış değil. Barrichello'nun geleceği ise hala şupheli. Takım patronu Ross Brawn yaptığı acıklamada, "Bruno'ya bizimle test fırsatı vermekten dolayı mutluyum. Gelecek sezon icin surucu seceneklerini değerlendirmeye devam ediyoruz" dedi. Brawn, "Bu test suruşu, GP2'deki etkileyici sezonunun ardından Bruno'ya Formula 1'e hazır olup olmadığını kanıtlamak imkanı verecek" diye konuştu. Honda takım patronu ayrıca, "Amacımız mevcut en iyi pilotları gormek. Bruno'nun performansını da cok titiz bir şekilde değerlendireceğiz" dedi. Senna'nın onumuzdeki iki hafta boyunca Brackley'deki fabrikada takımla bolca vakit gecireceğini kaydeden Brawn, "Burada bu onemli teste tam olarak hazırlanabilmek icin muhendislerle ve simulatorle yakından calışacak" diye konuştu. Senna ise Honda'nın kendisine tanıdığı bu şans buyuk bir mutlulukla karşıladığını belirterek, "Acıkcası Formula 1'deki ilk test suruşu oncesinde cok heyecanlıyım. Honda'ya piste cıkmak benim icin bir ruyanın gercekleşmesi demek. Motorsporlarında henuz dorduncu yılımda olmama rağmen, uzun suredir F1 aracıyla test suruşu yapmak istiyordum. Bunu başaracağıma inanıyorum" dedi. Daha once de Brackley'deki fabrikada defalarca bulunduğunu soyleyen Senna, "Takımla bir araya gelerek muhendislerle test hazırlığı yapmak zok zevkli. Herkes cok destekleyici. Ross Brawn gibi biriyle calışma fırsatı bulmak benim icin cok ozel bir olay" dedi. TurkiyeF1.com __________________