Senna F1 aracına layık olduğunu kanıtlamak istiyor [Spor Timi]
Spor Haberleri0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Senna F1 aracına layık olduğunu kanıtlamak istiyor [Spor Timi]
-
17-10-2019, 11:31:24Bruno Senna, gelecek hafta Barselona'da Honda Racing aracı ile yapacağı test suruşlerinde, F1'e layık olduğunu gostereceğini soyledi. Eski dunya şampiyonu Ayrton Senna'nın yeğeni olan Brezilyalı pilot, Barselona testlerinde ilk kez bir Formula 1 aracına gecmiş olacak. F1 aracına gecme şansı yakalamanın kendisi icin bir ruya olduğunu ifade eden Senna, "Sadece dort yıldır yarışıyor olmama rağmen boyle bir imkan bulmak ruya gibi. Sanki 10 yıldır F1 aracında surmeyi bekliyormuşum gibi" ifadelerini kullandı. Formula 1'de yarışmak icin cok sıkı bir şekilde calıştığını belirten Senna, son gunlerde ceşitli sistemleri ve prosedurleri oğrenmek icin muhendislerle konuşmak uzere Brackley'deki fabrikada vakit gecirdiğini soyledi. Uc kez dunya şampiyonluğu yaşayan efsane pilot Ayrton Senna ile aynı soy ismi taşımasının kendisine yonelik yuksek beklentilere sebep olduğunu belirten Senna, "Evet, er ya da gec, bununla başa cıkmam gerektiğini biliyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. F1'de yarışmak icin yeterli olduğumu umuyorum" dedi. Senna, "Doğal olarak karar takıma ait olacak. Ben gerekli potansiyele sahip olduğmu gostermek icin tum enerjimi kullanacağım" diye konuştu. TurkiyeF1.com __________________