Carlos Sainz, İtalya Grand Prix’sinde temas yaşadığı Alex Albon’a telsizden bir ozur gonderdiğini soyledi. Albon, ucuncu turda sekizinci sıra icin Sainz’ı zorluyordu ve Roggia şikanında ic taraftan atak yaptı. Albon bu cesur atağa rağmen şikanın cıkışında ivme eksikliği yaşadı ve Sainz yeniden Red Bull surucusunun yanına geldi. Albon, Lesmo virajlarında dış tarafta kaldı ve ikili arasında temas yaşandı. Bunun sonucunda Albon cakıl havuzuna taştı ve 11. sıraya geriledi. Sainz, “Albon, Roggia’ya cok derinden girdi. Max Verstappen ve Red Bull kullanan herkesin her zaman yaptığı gibi cok gec fren yaptı.” “Bunu denediği icin oldukca şaşırdım ve ilk Lesmo virajında ic tarafa gecebildim.” “Bu virajın ortasında arka tarafa biraz temas ettim ve bu da onun biraz cizgiden cıkması icin yeterli oldu, ki bunun icin telsizden ona bir ozur gonderdim. Ancak durust olmak gerekirse bu sert bir mucadeleydi ve aracı biraz kaybetmiştim, bu yuzden daha farklı yapabileceğim bir şey yoktu.” şeklinde konuştu. Albon, Red Bull-Honda’nın duzluk performansı konusunda sıkıntı yaşaması nedeniyle geciş yapma konusunda “biraz daha akıllı” olması gerektiğini soyledi. Albon daha sonra Kevin Magnussen ile giriştiği savaşta Roggia şikanını kestiği kestiği icin beş saniye zaman cezası almıştı, ancak yarışı 6. sırada tamamlamayı başardı. Albon, “Biraz dağınık bir yarıştı. Yaptığım hamlelerde de cılgınca şeyler yapmadığımı duşunuyorum.” “Sainz’a yaptığım ilk hamle oldukca iyiydi, bu hamleyi gercekten sevdim.” “Ancak yeniden yanıma geldi, ki bu da iyi bir hamleydi. Ve virajlarda ondan daha iyi yol tutuşum olduğunu biliyordum, bu yuzden dış tarafta kalmayı denedim.” “İkinci Lesmo’da onde kalabilirdi, ancak planım da buydu. Cizgisini bozup Ascari’ye gelirken onu gecmeyi planladım” “Burada cok kucuk farklardan bahsediyoruz. Biraz genişte kaldım ve cakıllara girdim.” “Magnussen olayında aldığım cezanın ise biraz ağır olduğunu duşunuyorum.” ifadelerini kullandı. Hakemler, Magnussen’e yerini geri vererek Albon’ın cezadan kurtulabileceğini belirttiler. Ancak Red Bull, Albon’ın pist dışına cıkmaya zorlandığını duşunduğu icin bunu reddetti. Albon bu konuda, “Bu cezanın biraz ağır olduğunu duşunuyorum, cunku duzlukte onu gectim ve viraja gelirken ondeydim.” “Virajda ise o gecmeyi denedi. Eğer donmeye calışsaydım kaza yapacaktık, bu yuzden duz gittim.” “Son saniye ic tarafa atladı diyemem, ancak gideceğim bir yer yoktu ve bu yuzden de şikanı kesmek zorunda kaldım.” “O anda Dany (Kvyat) ikimizi birden gecti ve ben de Magnussen’e yerimi geri vermek istemedim cunku her şeyi en baştan yapmak istemedim. Bu yuzden devam ettim. Cezayı neden verdiklerini anlıyorum, ancak gidecek hicbir yerim yoktu.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz, Albon’dan ozur dilemesine rağmen pişman değil