Charles Leclerc, İtalya Grand Prix’sinin buyuk bolumunde Mercedes suruculerinden gelen baskılara karşı koyarak art arda ikinci galibiyetini almıştı. Mercedes galibiyeti tekrardan az farkla kacırmakla hayal kırıklığı yaşasa da, Wolff suruculerinin galibiyete ulaşma şanslarının az olduğunu belirtti. Wolff, “Spa ve Monza icin doğru pakete sahip olmadığımızı biliyorduk.” “Aslında ikincilik ve ucunculuk bizim icin en iyi sonuctu ve yarıştan once bu sıraları bana verseydiniz direkt olarak bunu kabul edeceğimi soylemiştim.” “Acıkcası suruculer tamamen memnun değil. Bir aracı takip etmek istiyorsunuz, DRS’niz acık, uzun bir duzluk var ama yaklaşamıyorsunuz bile. Bu acıkcası, doğru silahlarla savaşmıyorsunuz gibi hissettiriyor.” “Ancak Ferrari’yi ve Charles’ı kotulemek istemiyorum. En guclu pakete sahiplerdi ve harika, sert suren genc bir adam vardı. Haklarını teslim etmeniz gerekiyor.” şeklinde konuştu. Mercedes, yarışta Ferrari’ye gore farklı lastik secimi yapıp orta hamura gecerken, Ferrari sert hamura geciş yapmıştı. Wolff, bu kararın yarış sonucuna etki ettiğini duşunmuyor. “Sert lastiği yarış sabahı konuşmuştuk, ancak bunu sadece Charles’ta gorduk ve bu lastik cuma antrenmanlarındaki uzun suruşlerde pek iyi gozukmuyordu.” “Yarış gunu ise daha sıcaktı, bu yuzden lastikler iyiydi. Ancak durust olmak gerekirse, yine de orta hamurdaki hızımız daha iyi olurdu.” “Ne kadar fark olurdu bilmiyorum ancak muhtemelen Charles’tan daha hızlı olurdu. Eğer birini uzun sure boyunca cok yakından takip ediyorsanız ve duzluk hızı yuzunden geciş yapamıyorsanız orta hamurun daha iyi secim olduğunu gorebilirsiniz.” İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Wolff: “Mercedes, Spa ve Monza’da doğru pakete sahip değildi”