BMW Andretti, 2019/20 Formula E sezonu icin Maximilian Gunther ile anlaşırken, fabrika surucusu Antonio Felix da Costa’nın takımdan ayrıldığını duyurdu. Gunther, 2018/19 FE sezonunda 10 yarışta Dragon Racing adına mucadele etmiş ve en iyi sonucu Paris ile Bern’de elde ettiği beşinciliklerdi. Ancak Alman surucu sıralama turlarındaki hızı ile etkilemiş ve Roma ile Bern’deki yarışlara pole pozisyonunda başlamıştı. Gunther, “BMW i Motorsport’un bir parcası olmak harika.” “BMW i Andretti Motorsport, Formula E’deki ilk sezonunu guclu bir şekilde gecirdi. Cıktığı ilk yarışı kazandı ve şampiyonluk iddiasını son yarışa kadar surdurdu.” “Bu yuzden bu benim icin kesinlikle harika bir adım olacak. Tekrar BMW icin mucadele etmek harika. Benim icin 2011’de tek koltuklu serilerde her şeyin başladığı yer burası (Formula BMW Talent Cup).” şeklinde konuştu. Da Costa, uc sezon boyunca Andretti FE takımında yarışmış ve gectiğimiz sezon da BMW Andretti adını alan takımda yarışmaya devam etmişti ve altı senedir BMW’nin fabrika suruculerindendi. Da Costa’nın ismi son FE takımlar şampiyonu DS Techeetah ile anılıyor. Gectiğimiz sene DS Techeetah’ta yarışan Andre Lotterer’in seriye onumuzdeki sezon katılacak olan Porsche’ye katıldığı acıklanmıştı. Da Costa’nın ayrılışıyla beraber takımın diğer surucusu Alexander Sims’in takımda kalması bekleniyor. 2019/20 FE takım kadroları: Takım Suruculer Nissan e.dams Sebastien Buemi Oliver Rowland Audi Lucas di Grassi Daniel Abt Mahindra Belli değil Belli değil Envision Virgin Racing Sam Bird Robin Frijns DS Techeetah Jean-Eric Vergne Antonio Felix da Costa Dragon Brendon Hartley Belli değil Jaguar Belli değil Belli değil NIO Belli değil Belli değil Venturi Felipe Massa Edoardo Mortara BMW Andretti Maximilian Gunther Belli değil Mercedes Belli değil Belli değil Porsche Andre Lotterer Neel Jani İnternet Haber