Valtteri Bottas, bu sezonki altıncı ikinciliğini aldığı İtalya Grand Prix’sini az farkla kaybetmenin “sinir bozucu” olduğunu soyledi. Nisan ayındaki Azerbaycan Grand Prix’sinden beri galibiyete ulaşamayan Bottas, Monza’daki yarışa ucuncu sıradan başlamış ve ilk stintini uzun tutup yarışın sonlarında taze lastik avantajını kullanmayı planlamıştı. Bottas, onundeki Charles Leclerc ve Lewis Hamilton’ın savaşından faydalanarak bu ikiliye yaklaşmış ve takım arkadaşı Hamilton’ın ilk şikanı kesmesiyle ikinci sıraya yukselmişti. Bottas son turlarda Leclerc’e yaklaşsa da ciddi bir atak yapma fırsatı bulamamıştı ve yarışı Ferrari surucusunun 0.8 saniye gerisinde tamamlamıştı. Yarıştan sonra konuşan Bottas, “Elimizden gelen her şeyi denedik. Takım olarak ve kişisel olarak galibiyet icin her şeyi yaptık.” “Bu kadar az farkla kaybetmek sinir bozucu. Ancak en azından elimden gelen her şeyi yaptım, her şeyi denedik.” “Duzluklerde cok hızlı olmaları bizim icin zorluydu ve virajlarda onlara cok yakın olmamız gerekiyordu, bu da pek mumkun değildi.” “Ayrıca ondeki araca cok yaklaştığım icin on frenlerde kilitlenme sorunu yaşıyordum. Yani cok zorluyordum.” “Ne diyebilirim ki? Yeterince iyi değildim, ancak diğer yandan iyi bir yarıştı, eğlendim ve galibiyet icin savaştım. Hız yeterince iyiydi, ozellikle de ikinci stintte.” ifadelerini kullandı. Bottas, aldığı bu ikincilikle beraber şampiyona lideri Hamilton ile arasını 63 puana duşurdu. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas: “Monza’yı az farkla kaybetmek sinir bozucu”