İtalya GP galibi Charles Leclerc, Lewis Hamilton’a karşı yaptığı savunma sırasında limitte olduğunu itiraf ediyor. Leclerc kariyerinin ikinci zaferini Monza’da, tifosinin onunde kazandı. Ancak bu rahat gelen bir galibiyet değildi ve butun yarış boyunca her iki Mercedes surucusune karşı savunma yapmak zorunda kaldı ve hatta bir noktada Hamilton’ı pist sınırlarının dışına doğru itti. Hamilton yarıştan sonra genc jenerasyonun bu tur şeylerden kolay şekilde sıyrıldığını soyledi. Toto Wolff de konuyla ilgili konuşmuştu ve hakemlerin Leclerc’e ceza vermesi durumununda pistten polis eskortuyla ayrılması gerekeceğini soylemişti. Leclerc: “Bence Avusturya’dan bu yana suruculerin yaptıkları sert savunmaların bir dereceye kadar makul gorulebileceği gorduk.” “Avusturya’nın bugun sergilediğim yaklaşıma ulaşmamda yardımcı olduğunu duşunuyorum. Ayrıca bu bugun benim kazanmamı sağladı. Oldukca sınırdaydım ama yarışı kazandığım icin cok mutluyum.” “Frenlemede hareket ettiğim icin siyah-beyaz bayrak sallandığını telsizden bana soylediler, ancak bunun hangi hareketimden dolayı olduğunu bilmiyorum. Tam gaz sağa donduğumuz viraj mı yoksa sonrası icin mi emin değilim.” “Durust olmak gerekirse Hamilton’ın tamamen sağda olacağını biliyordum. Biraz erken fren yaptı ki sanırım dışarıdan donmek istemediği icin bunu yaptı. Bir arac genişliği kadar yer bıraktığımı duşundum ama goruntuleri izlemedim. Bir arac kadar yer olduğuna oldukca eminim.” “Bence sıkı şekilde yarışabilmemiz oldukca iyi. Dediğim gibi goruntuleri izlemedim ve konuyla ilgili yorum yapamam ama genel olarak daha sıkı yarıştığımız icin mutluyum.” İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Hamilton’a karşı limitteydim