Dunya Superbike Şampiyonası'nda mucadele eden Alvaro Bautista, Portekiz'deki iki yarış galibiyetini garantiye aldıktan sonra omuz sakatlığı gecirince 'yıkıldığını' itiraf etti. Ducati surucusu, temmuz başında Laguna Seca'da Toprak Razgatlıoğu ile arasındaki mucadelede omzundaki bağlara zarar verdi ve bu yarış, kendi şampiyonluk savaşını olumsuz etkileyen beş yarıştan birisiydi. Jonathan Rea bu surecte 81 puanlık avantaj yakaladı. Portimao'daki sakatlıktan muzdarip olan Bautista, Portimao'da galibiyet almak icin ikinci yarışta Rea'ya karşı cok iyi bir savunma yaptı. Yarıştan sonraki duygu ve duşunceleri sorulduğunda, "Bitiş cizgisini gectiğimde 'Tamam kazandım, ama yıkıldım da' diye duşundum." "Bitiş cizgisini gectiğimde ve kolu serbest bıraktığımda, sanki 50 kiloluk bir ağırlık kaldırdığımı hissettim. Cok acı cekiyordum ve duygularım karışıktı. Kazandığım icin mutluydum ama yaralanmadan dolayı acı cekiyordum." "Bu hafta sonunu diğerlerinden farklı yapmak zorunda kaldık, antrenmanda pek tur atamadım. Magny-Cours'ta bu durumun tersini yapmayı umuyorum.” dedi. İnternet Haber