Cal Crutchlow, cektiği fiziksel acı seviyesinin 2020 sezonunun kendisinin son MotoGP sezonu olup olmayacağını belirleyebileceğini soyledi. LCR Honda surucusu, gectiğimiz sene imzaladığı HRC anlaşmasının grand prix yarışlarındaki son anlaşması olabileceğini soylemiş ancak 2020 sonrasında da gridde kalma konusunda kapıyı acık bırakmıştı ve son zamanlarda da yeni bir anlaşmanın goruşulduğunu doğrulamıştı. Phillip Island’da gecirdiği kaza nedeniyle 2018’in son bolumunu kacıran Crutchlow, bu sezon şu ana kadar RC213V motosikletinde yol tutuş konusunda zorlandı. Britanyalı surucu bu hafta sonu gercekleştirilecek olan Misano ayağı oncesinde suruculer şampiyonasında dokuzuncu sırada yer alıyor ve Katar ile Sachsenring’de podyuma cıkmayı başarmıştı. Silverstone’da konuşan Crutchlow, sporu bıraktığında eşi Lucy ve kızı Willow’la “normal bir yaşam” gecirmeyi istediğinin altını cizdi ancak bu kararın zamanlamasında, hissedeceği acının buyuk bir faktor olacağını belirtti. 33 yaşındaki surucu, “Durust olmak gerekirse vucudum ağrıyor. Her zaman %100’umu veriyorum, ancak vucudum acıyor. Sadece gecen seneki kaza yuzunden değil, genel olarak. Normal bir hayat gecirmek yerine daha ne kadar sure bununla başa cıkabilirim bilmiyorum.” “İnsanlar olaylara farklı tepkiler verirler. Benim yaşımdaki başka biri acı cekmeyebilir. Valentino (Rossi) 40 yaşında hÂl yarışıyor ancak ben farklı hissediyorum.” “Normal şeyler yapmak istiyorum. Kızımı okula goturmek istiyorum, onunla oyun oynamak istiyorum. Duz bir yolda yurumek istiyorum, cunku şu an bunu yapamıyorum. Kızımla koşamıyorum bile. Biraz normal bir hayat istiyorum. Ancak durmamın sebebi bu olmaz.” “Kesinlikle emekli olacağım diyemem. Eğer gelecek sene acı hissetmezsem ve şampiyonayı lider goturursem olaylar yine değişir. Goreceğiz.” “Gecen sene kırdığım bileğim son birkac ayda yine cok kotuye gitti. Beş ay boyunca harikaydı. Ancak Sachsenring’den once biraz ağrım vardı ve yenide kotuye gitti. Bu, gecirdiğim ameliyattan bir ay sonra acıya cok benzerdi.” “Neden boyle olduğunu anlamaya calışıyoruz. Sanırım takılan metal, sinirleri zorluyor. Avustralya’da ameliyatı gercekleştiren cerrahla goruşeceğim.” “Sezon sonunda metalleri cıkartmak icin sinirleri yeniden hareket ettirmeleri gerekiyor. Ancak buna sinirlerin nasıl tepki vereceğini bilmiyorum. Daha kotu olabilir.” “Cerrah, acının iki hafta sonra bitebileceğini de soyluyor, ancak bunun iki yıl surebileceğini de soyluyor.” şeklinde konuştu. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Crutchlow: “Fiziksel acı, emeklilik kararımı etkileyebilir”