Force India patronu Vijay Mallya, 2009'da takımın motorunu kullanacağı ureticiyi cok kısa sure icinde acıklamayı umduğunu soyledi. Force India'nın uzun suredir McLaren ve Mercedes'le teknik ortaklık anlaşması uzerine goruşmeler yaptığı ortaya cıkmıştı. Mallya, Brezilya GP oncesinde yaptığı acıklamada, "Bircok medya organının bildirdiği gibi, şu an gelecek sezon kullanacağımız paket uzerindeki arayışımız suruyor. Umarım cok kısa bir sure icinde bunu acıklayacağız" dedi. Force India'nın gelecek sezona iyi bir başlangıc yaparak rekabetci bir takım haline gelmesi icin en iyi paketi secmeye calıştıklarını belirten Mallya, Ferrari ve McLaren'ın kendileri muhtemel en iyi tercih olduğunu ifade etti. Bununla birlikte şaşi konusunda duzenlemelerde mevcut belirsizlik nedeniyle zorlandıklarını ifade eden Mallya, motor konusunda kendi tercihinin "Maranello'da uretilen bir motorla yarışmak" olduğunu soyledi. Force India'nın bu sezon şu ana dek hic puan alamamasının kendisi icin hayal kırıklığı olduğunu belirten Mallya, bununla birlikte mevcut durumun arkasında yatan nedenleri bildiğini kaydetti. Mallya, "Takıma ihtiyacı olan tum kaynakları verdim ve onemli bir iyileşme bekledim. Aslında istatistiklere baktığımızda bu iyileşmeyi ve orta gruba cok daha yakın olduğumuzu goruyoruz. Gelişme hızımız ozellikle sezonun ikinci yarısından itibaren belirginleşti" dedi. Mallya, "Diğer takımlara gore, ilerleme oranı acısından biz daha fazla mesafe kat ettik. Fakat durust olmak gerekirse, Macaristan'dan sonra kaynaklarımızı 2009'a kanalize etme kararı verdim" diye konuştu. TurkiyeF1.com __________________