Nico Rosberg, gelecek sene onlerde mucadele etme konusunda, 2009'da hayata gececek yeni kurallardan umutlu olduğunu ifade etti. Alman Auto Motor und Sport'a konuşan Rosberg, "gelecek sezonun yeni bir donem olup olmayacağı" sorusuna, "kural değişikliklerinden dolayı evet. Aksi taktirde inancımı uzun sure once kaybetmiş olurdum" dedi. Eski dunya şampiyonu Niki Lauda da, Rosberg'in aracın performansının artması sayesinde bir cıkış yapabileceğini ifade etti. Bir diğer eski pilot ve yorumcu Christian Danner, RTL televizyonuna yaptığı acıklamada, "Benim gozumde Nico yarış kazanan bir pilot, bana gore Williams'ta bu kadar zaman kaybetmesi cok trajik" dedi. Rosberg'in gelecek sezon icin McLaren veya BMW'ye gecebilceği soylentileri yapılıyordu. Ancak Alman surucu Williams'ta kalacağını acıkladı. Rosberg, "Frank'la gecerli olan bir sozleşmem vardı. Babamdan oğrendiğim kadarıyla vefa cok onemli bir değerdir" yorumunda bulundu. Ayrıca Williams'ta kalmasının doğru bir secenek olduğuna inandığını da kaydeden Rosberg, McLaren gibi bir takıma gecmesi durumunda "ikinci planda kalma" tehlikesinin de bulunduğunu soyledi. Williams pilotu, "Bir surucu olarak ilk ve oncelikli istenen şey rekabetci bir araca sahip olmaktır. Dolayısıyla sozleşmeniz de buna izin veriyorsa, boyle bir takımdan gelen teklifi kabul edersiniz. Fakat ikinci planda kalma tehlikesi de var. Bu da sizin diğerlerine karşı istediğiniz suruşu yapmanız onunde bir engel olacaktır ki, bu ideal bir durum değil" dedi. TurkiyeF1.com __________________