Raikkonen: 'Ferrari hatalarından ders cıkarmalı'
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen: 'Ferrari hatalarından ders cıkarmalı'
-
17-10-2019, 11:23:21Kimi Raikkonen, Ferrari'nin gelecekte daha guclu bir performans gosterebilmek icin bu sezon yaptığı hatalardan ders cıkarması gerektiğini soyledi. 2008'de zorlu bir sezon geciren dunya şampiyonu Fin surucu, son olarak Nisan ayındaki İspanya Grand Prix'de podyumun tepesine cıkmıştı. Bu yıl sadece iki kez zafer yaşayan Raikkonen, takımın 2009'da hata yapmamak icin tum sezonu detaylı olarak gozden gecirmek zorunda olduğunu kaydetti. Raikkonen, "Benim icin cok fazla olumlu şey yok. Gelecek yıl durumu duzeltmek icin hatalarımızdan ders cıkarmaya calışmalı, olanların her bir detayını teker teker analiz etmeliyiz" dedi. Gelecek sezon yeni bazı kuralların uygulanacağına dikkat ceken Raikkonen, "Kış boyunca cok fazla calışmak zorunda olacağız. Bu yıl şampiyon olamadım, fakat gelecek sene kesinlikle bunu tekrar deneyeceğim" dedi. Bu hafta sonu McLaren'ın zorlu bir rakip olacağını duşunduğunu belirten Fin surucu, "Oncelikle Cuma antremanlarını gormemiz lazım. Sıralamalarda McLaren'la mucadele etmek cok zor olacak. Son iki yarışta son seansta cok daha iyiydim. Araca ve atak yapma imkanına inanmak cok onemli. Bu onemli bir fark" şeklinde konuştu. TurkiyeF1.com __________________