Formula 1 Dunya Şampiyonası'nda 2008 sezonunun birincisi, McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton'ın babası Anthony Hamilton, oğlunun maruz kaldığı ırkcı tezahuratlar nedeniyle endişelendiğini soyledi. Baba Hamilton, İngiltere'de yayımlanan Daily Express gazetesine yaptığı acıklamada, Lewis Hamilton'ın, sezonun son yarışı olan Brezilya Grand Prix'sinde ve diğer yarışlarda, İspanyol taraftarlar tarafından sozlu hakaretlere maruz kaldığını hatırlatarak, ailesinin bunu hak etmediğini ifade etti. ''Acıkcası, bunun ırkcılıkla ilgisi olduğuna inanmıyorum. Eğer oyleyse, bunu anlayamıyorum. Bu, yalnız beni değil, başkalarını da hayrete duşurur'' diyen Anthony Hamilton, ''Kargaşalara sahne olan dunyada, insanlara saygı duyup, vakur durarak, diğer kişilere ornek olduklarını'' iddia etti. Baba Hamilton, Brezilya'da Hamilton'ı yuhalayan grubun bir benzerine İngiltere'de rastlamadıklarını kaydederken, oğlunun kariyeri icin endişe duyduğunu soyledi. Formula 1 tarihinin en genc şampiyonu olan 23 yaşındaki Lewis Hamilton, Brezilya Grand Prix'sini 5. sırada bitirmiş, ancak genel klasmandaki puanı sayesinde sezonu şampiyon olarak tamamlamayı başarmıştı. Kaynak __________________