Hamilton ve Whitmarsh'dan farklı mesajlar [Spor Timi]
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton ve Whitmarsh'dan farklı mesajlar [Spor Timi]
-
17-10-2019, 11:21:33McLaren'ın Brezilya Grand Prix'deki şampiyonluk sevincinin ardından İngiliz ekibinden farklı mesajlar geldi. Lewis Hamilton'ın İnterlagos'ta dunya şampiyonu olması icin yarışı beşinci sırada bitirmesi gerekiyordu. Ancak daha sonra başlayan yağmur nedeniyle İngiliz surucu bitime iki tur kala Sebastian Vettel'in gerisine duşerek altıncı sıraya geriledi. Hamilton'ın 71 turluk mucadelenin son virajında Timo Glock'u gecmesi, "ayar verilmiş yarış" iddialarını gundeme getirdi. Toyota olaya ilk tepkisini, Glock'un acıklamasıyla verdi ve iddiaları yalanladı. Ancak McLaren'dan gelen mesajlar bu kadar net olmadı. McLaren F1 CEO'su Martin Whitmarsh son tur hakkında Lewis Hamilton'dan farklı konuştu. İngiliz The Times gazetesine konuşan Whitmarsh, Hamilton'a, Vettel'le bir mucadele tehlikesinden uzak kalması icin Alman pilotun gecmesine izin vermesi tavsiyesinde bulunulduğunu soyledi. Whitmarsh, "Lewis'e, onunla yarşıma, gecmesine izin ver, dedik. Biz Glock'la yarıştığımızı biliyorduk, son turda onu yakalamamız gerekiyordu" dedi. Hamilton ise, Alman pilotun gecişinin şampiyonluğuna malolduğunu duşunduğunu soyleyerek, kasıtlı olarak Vettel'in gecişine izin verdiğini yalanlamış oldu. Hamilton, "Onu arkamda tutmak cok zordu. Ona karşı pozisyonumu koruyabilmek icin yapabileceğim hicbir şey yoktu" dedi. İngiliz surucu ayrıca, Vettel'i yakalayabilmek icin surekli bastığını ve daha fazla risk aldığını soyledi. Hamilton, "Bunlar gereksiz riskler değildi, fakat altıncı sırada olduğumu biliyordum. Dunya şampiyonluğundan bir puan uzakta olduğumu biliyordum" diye konuştu. Whitmarsh'ın tersine Hamilton, Glock'a karşı mucadele etmeyi beklemek yerine, Vettel'e karşı pozisyonu en kısa surede yeniden kazanmaya calıştığını belirtti. Hamilton ayrıca, İnterlagos'un 15 virajının onuncusunda kendisine Glock'la mucadele ettiğinin soylendiğini ifade etti. Hamilton, "Bana Glock'un tam onumde olduğu bilgisi verildi. Lastikleri kotuydu, sıkıntı yaşıyordu. Onu solluyabilirsem harika olur diye duşunmuştum" dedi. TurkiyeF1.com __________________