Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, bu sezon suruculer klasmanında şampiyonluğa malolan dayanıklılık problemlerini paniğe kapılmadan detaylı bir şekilde analiz edeceklerini ve onumuzdeki yıl aynı problemlerin tekrarlanmayacağını soyledi. Domenicali, Maranello'da duzenlenen sezon sonu partisinde yaptığı konuşmada, şampiyonluğun Brezilya'da kaybedilmediğini ifade ederek, şampiyonluğun Macaristan'da Massa'nın yaşadığı motor arızası ve Singapur'daki pit stop olaylarında kaybedildiğini belirtti. Domenicali, "İnanılmaz bir sezon geciren Felipe icin uzgunum. Şampiyonluğu Brezilya'da değil, daha onceki yarışlarda yaşadığımız problemler ve yaptığımız hatalardan dolayı kaybettik. Aynı şeylerin gelecek yıl yaşanmaması icin Sakin fakat kararlı bir şekilde bunun nedenlerini analiz etmek zorundayız. Rakiplerimizi tebrik etmemiz lazım, cunku onlar da cok guclu bir sezon gecirdiler" diye konuştu. Ferrari'nin 10 yıl icinde sekizinci şampiyonluğunu kazanmasından dolayı takım uyelerini tebrik eden Domenicali, "Hepinizi, bu yıl yaptıklarınızdan dolayı kutlamak istiyorum. Bu şampiyonluğu kazandık, cunku hicbir zaman vazgecmedik. Bircok olayın yaşandığı karmaşık bir sezon oldu ancak buna nasıl tepki vereceğimizi biliyorduk" dedi. Konuşmasında, takımın eski patronu Jean Todt ve Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo'ya da değinen Domenicali, "Başkanımız her zaman bize yakınlık gosterdi ve her zaman destek verdi. Bizden gectiğimiz yılın sonunda 10. senede sekizinci şampiyonluğu istedi. Bunu başardık. Bu yıl yeni gorevinde olan Todt ise bizi adım adım izledi. Bize tecrubeleriyle ve bilgisiyle yardımcı oldu" şeklinde konuştu. Domenicali, "Bu noktada uzerimizdeki baskı buyuktu ancak şahsen onların bana verdiği destek cok onemliydi. Sizlerin calışmalarınız ve tutkunuz da cok onemliydi" dedi. Bu arada kutlamalar sırasında New York'tan Domecali'yi telefonla arayan Montezemolo, "Sizi ve takım patronuz olan Stefano Domenicali'yi kutlamak istiyorum. Bu şampiyonlukla gurur duyabilirsiniz. Bugun sizinle birlikte olamadığıma uzgunum fakat cok yakında, Pazar gunu Mugello'da sizleri gormeyi umuyorum" dedi. TurkiyeF1.com __________________