Mercedes pilotu Valtteri Bottas, henuz 21 yaşında olan Leclerc'in yaşına ve Ferrari'de henuz ilk senesini geciriyor olmasına rağmen cok sert bir yarış pilotu olduğunu soyledi. Leclerc, İtalya'da Mercedes pilotlarının baskısına maruz kalmasına rağmen ozellikle Lewis Hamilton'a karşı yaptığı agresif savunmanın da yardımıyla yarışını kazanmayı başardı. Yarış icerisinde Leclerc, Hamilton'a karşı savunmasında frenlemede yon değiştirdiği gerekcesiyle siyah beyaz uyarı bayrağına maruz kaldı ancak ceza almadı. Leclerc'in pist ustundeki soğukkanlılığının sorulması uzerine Bottas, "Yarışta arac icerisinde gorduklerim dışında bir şey gormedim, bu yuzden cok şey soyleyemem." "Basın toplantısında bazı şeyler duydum ancak Leclerc ile Hamilton arasında neler olduğuna dair bir fikrim yok." "Ancak tabii ki o sert yarışıyor. Liderken asla pes etmek istemezsiniz. O, yaşına gore cok sert bir yarışcı. Bunu gormek guzel. Ferrari pilotuyken olması gerektiği gibi bir pilot." dedi. Hamilton, Leclerc ile mucadelesinde kazayı engellemek zorunda kaldığını cunku şampiyonluk şansını azaltmak istemediğini soylemişti. Bottas, kendisi icin boyle bir durumun soz konusu olmadığını soyledi. Bottas, "Ben şampiyonayı duşunmuyordum. Sadece mumkun olan en iyi sonucu almayı duşunuyordum." "Yarışın ortasından itibaren kazanabileceğimin mumkun olacağını duşunuyordum. İşlerin ilerleyişine ve orta lastiklerle performansıma baktığımda yarışın sonunda fırsatların cıkacağını duşunuyordum." "İlk stintte uzun sure pistte kalıp yarışın sonunda fırsat bulma planımız vardı. Bu fırsatlar ortaya cıktı ancak başaramadık. Aklımdaki tek şey maksimumu almak ve galibiyet icin mucadele etmekti." "Ancak farklı yapabileceğim bir şey yoktu." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas: "Leclerc yaşına gore cok sert bir yarışcı"