Toplam 18 milyon oğrencinin eğitim gorduğu 2018-2019 eğitim oğretim yılı birinci donemi bugun sona eriyor. Somestir tatili nedeniyle cok sayıda vatandaş yurdun dort bir yanına kara ve havayolu ile şimdiden seyahatlere başlaması ucak ve otobus biletlerine yoğun talebe yol actı. Yurt dışına cıkışlarda da artışlar yaşanırken yurt ici ucak seferlerinde ucuz bilet ve yer bulmak zorlaştı. Yurt ici seferlerinde bazı noktalar da ise yer kalmadı. Bircok vatandaş, rezervasyon icin cağrı merkezleri ile havayolu şirketlerinin web sitelerinde "dolu" bilgisini aldı. Okulların tatile cıkacağı cuma gunu gibi tatilin ilk gunu olan cumartesi gunu de somestir tatilcilerinin ic ve dış hat ucuşlarında yoğun talepler ucakları doldurdu.

FİYATLAR TAVAN YAPTI
Yoğun yolcu talepleri nedeniyle aktarmasız bircok ucuşta fiyatlar tavan ucret olan 352 liraya cıktı. Ozellikle Doğu ve Guneydoğu seferlerinde yer kalmadı. Tur şirketleri tatil icin vatandaşlara farklı secenekler sunarken Diyanet İşleri Başkanlığı yarıyıl tatilinde oğrenci, oğretmen ve ailelerini kapsayan umre programları duzenledi. Gecen yıla oranla 2019'da somestir tatili icin yurt dışı turları alanların sayısı yuzde 30 arttı. Sıcak tatil merkezleri ile kayak merkezlerine gidişler de artışlar yaşandı.
EN COK TURKİYE ARANDI
Arama motoru Google'ın verilerine gore Turkiye tatili ile ilgili yapılan aramalarda dunya genelinde buyuk artışlar yaşanıyor. Ozellikle "Holiday to Turkey 2019" (Tatilde Turkiye 2019) aramaları dikkat cekiyor.
Turkiye tatili ile ilgili arama listesinde birinci sırada yer alan Birleşik Krallık’ta en fazla arama yapılan diğer yerler ise sırasıyla İskocya, Galler, İngiltere ve Kuzey İrlanda oldu. Birleşik Krallık’ta en cok "Turkiye tatil paketi, tatil koyleri, somestir tatili, tatil evi, Marmaris, Dalaman, Antalya, Kapadokya, Bodrum, her şey dahil" konularında aramalar yapıldı.
DHA