Dakar Rallisi efsanesi Marc Coma, Toyota ile Dakar Rallisi'ne hazırlanan Fernando Alonso'nun yardımcı pilotu olacak. 42 yaşındaki Coma, 2006 ile 2015 yılları arasında 5 defa motosiklet sınıfında Dakar Rallisi'ni kazandı ancak son şampiyonluğunun ardından mucadeleyi bıraktı. Coma daha sonra Dakar organizasyonuna sportif direktor olarak katıldı ve 2018'de bırakana kadar 3 defa bu gorevi ustlendi. Alonso ile Toyota Hilux Dakar aracını test eden Coma, "Bu takımın bir parcası olduğum, deneyimlerimi Fernando ile paylaşacağım icin gercekten mutlu ve gururluyum." "Bu sporda uzun zamandır yer alıyor olsam da, bu benim icin yeni bir mucadele olacak. Hayatımda asla, Hilux'un sağ koltuğunda oturup yol tarif edeceğimi duşunmemiştim." "Bu yuzden bu yeni mucadele beni gercekten heyecanlandırıyor cunku Toyota Gazoo Racing takımına bir şeyler katabileceğimden eminim. En iyisini başarmak icin kendi sınırlarımı zorlamak istiyorum." "Fernando ile birlikte gercekten cok iyi calışıyoruz. Onun bu ralliye yaklaşımında cok sistematik olduğunu gorebiliyorum. Aynı zamanda Hilux'e gercekten iyi adapte oluyor. Gunden gune değil, her suruşte ilerleme kaydediyoruz." dedi. Alonso ve Coma, ilk gercekci rallilerine bu hafta sonu Guney Afrika Cross Country Serisi Lichtenburg 400 yarışında katılacaklar. Alonso, "Marc ile calışmak harika. Ondan bu ralli hakkındaki zengin deneyimi ve bilgi birikiminden cok şey oğrendim." "Bu tur yarışlarda, gun icerisinde yuzlerce kilometre mesafe kat ederken, yanınızdaki kişiye guven duymanız cok buyuk onem taşıyor." "Marc ile cok iyi anlaşıyoruz ve bir ekip olarak verimli bir şekilde calışabiliyoruz. İnternet Haber