Mercedes'in eski CEO'su Nick Fry, 2013'te Michael Schumacher'in yerine gecmesi icin ilk başta Lewis Hamilton'ı duşunmediklerini soyledi. Mercedes, 2013'te emekliliğe ayrılmaya karar veren Michael Schumacher'in yerine McLaren'dan Lewis Hamilton'la anlaşmıştı. Bu sayede 2013'te Nico Rosberg ile Lewis Hamilton takım arkadaşı oldular. Ancak Fry, kendisinin Hamilton'u istemesine rağmen ust yonetimin ilk başta Nick Heidfeld'le anlaşmaya zorladığını acığa cıkardı. Fry'ın "Survive. Drive, Win" adlı yakında yayınlanacak olan kitabından bir bolum, RaceFans sitesinde yayınlandı. O bolumde Fry, "İlk başta Mercedes yonetim kurulunu Lewis'i kiralama konusunda ikna edemedim." "Bircok kez farklı fikirlerle geri gonderildik. Sebebi her ne olursa olsun, o koltuk icin cok istekli olan, beni etkilemek icin surekli kendisinin, ailesinin ve kopeğinin fotoğrafını bana mesaj atan Nick Heidfeld'e bakmam istendi." sozlerine yer verildi. Mercedes'in o donemdeki diğer secenekleri arasında Paul di Resta da yer alıyordu. Fry, Jacques Villeneuve'un dahi boş koltuk icin kendilerine yaklaştığını belirtti. Ancak Niki Lauda'nın da yonetime katılmasıyla sonunda Hamilton'la anlaşıldı. Fry, Lauda'nın Mercedes'teki ilk gununde kendisine, gidip Hamilton'la anlaşmasını soylediğini ve bunu kendisinin Mercedes'e acıklayacağını soylediğini yazdı. Ancak o donemde yeni bir takım olarak Mercedes'in Hamilton'ı ikna etmesi kolay olmadı. Lauda, Hamilton'ı ikna etme konusunda buyuk rol oynadı ve İngiliz pilotu takıma kattı. İnternet Haber