Valentino Rossi, Misano'dacuma gunu tum Yamaha suruculerinin tamamen farklı ayarlarla piste cıkmalarına rağmen hızlı olmalarına şaşırdığını soyledi. Rossi, Yamaha'nın son testlerde kullandığı karbon salıncak, fren kapağı ve yeni egzozu kullanırken, takım arkadaşı Maverick Vinales eski versiyon motosikletle devam etti. Vinales gunu zirvede tamamlarken, Rossi 4. oldu. Petronas SRT suruculer de ilk 5 icerisinde yer almayı başardılar. Rossi, Yamaha'nın yeni guncellemelerinin kesinlikle daha iyi olduğunu soyledi ancak Yamaha'nın bu kadar guclu gorunmesine şaşırdığını kabul etti. Rossi, "Silverstone'dan sonra Misano'da yaptığımız iki gunluk test bizim icin olumluydu cunku ozellikle yeni şeyler uzerinde sıkı calışıyoruz. Yeni şeyler benim icin kesinlikle daha iyiydi." "Buna odaklanmaya karar verdik. İyi bir cuma gunu oldu. Tum Yamaha suruculeri cok rekabetci gorunuyor. Bu biraz surpriz oldu." "Bu iyi bir his cunku sadece ben değil, Maverick ve Petronas dahil tum Yamaha'lar Misano'da cok iyi gorunuyor." "Quartararo ve Franco'da normal şeyler vardı ve onlar da hızlıydı. Bu motosikletle pistin uyumlu olduğunu gosteriyor." "Şahsen henuz motosiklet uzerinde denge acısından harika hissetmiyorum. Bu acıdan daha yapmamız gereken cok şey var." "Hızlanmada biraz daha fazla yol tutuşuna ihtiyacımız var. Zaman tablosunda 4. sıradayım. Vinales ve Quartararo'ya daha yakın olmalıyım." dedi. Vinales, henuz karbon salıncağa gecmediğini ancak Rossi'nin buyuk adım atması halinde kendisinin de gecebileceğini soyledi. Vinales, "Daha iyi anlamak icin daha fazla tur atmamız lazım. Motosiklete ne katıp ne katmadığını gormemiz lazım. Ancak ben standart motosiklette iyi hissettiğimi, bu hisleri değiştirmek istemediğimi soyleyebilirim." "Tabii ki gerekirse denerim. Valentino'nun hızlı, istikrarlı ve iyi bir ritm tutturduğunu gorursek deneyeceğiz ancak şu an icin standart motosiklet uzerinde daha iyi hislere sahibim." dedi. İnternet Haber