Formula 1 takımlarından McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, Japonya Grand Prix'sinde, Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa'nın kendisine ''kasten'' carptığını one surdu. Avustralya, Monaco, İngiltere ve Almanya Grand Prix'lerinin galibi olan ve pilotlar klasmanında 84 puanla ilk sırada yer alan Hamilton, sezonun bitmesine 2 yarış kala kendisini 6 puan geriden takip eden rakibi Massa'yı kızdıracak acıklamalar yaptı. Japonya Grand Prix'sine ilk sırada (Pole position) başlamasına karşın, yarışın 2. turunda Massa ile carpışarak spin atan, bu yuzden de oldukca geriye duşerek, yarışı 12. sırada tamamlayabilen Hamilton, Massa'nın kendisine kasten carptığını iddia etti. ''Ben, normal bir şekilde koşeyi donerken, Massa saldırgan bir suruşle geldi ve bana carptı'' diyen İngiliz pilot, Massa'nın bu davranışının, kesinlikle kasti olduğunu savundu. Bahreyn, Turkiye, Fransa, Avrupa ve Belcika Grand Prix'lerinin birincisi Massa ise suclamaları reddederken, ''Ona bilerek carpmadım. Boyle duşunduğune inanamıyorum'' diye konuştu. Mucadeleyi 8. bitiren Massa, Hamilton'ın spin atmasına neden olduğu, Hamilton da ilk virajda aracını Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen'in onune kırıp, kaosa neden olduğu icin servis alanından gecme cezası almıştı. Kaynak : AA