Hamilton: "Hata yaptım, bedelini odedim" [Spor Timi]
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: "Hata yaptım, bedelini odedim" [Spor Timi]
-
17-10-2019, 11:14:42İlk sırada başladığı Japonya GP'sinden puan cıkaramayan Lewis Hamilton, ilk turda yaptığı hatanın bedelini odediğini soyledi. Formula 1'de Japonya yarışını Fernando Alonso kazanırken, şampiyona lideri Lewis Hamilton pole'da başladığı mucadeleyi puansız kapattı. Fuji pistindeki yarışı Hamilton 12'nci sırada tamamlarken, en yakın takipcisi Felipe Massa yedinci oldu ve bitime iki yarış kala puan farkını beşe indirdi. 67 turluk yarışta iki pilot da pitten gecme cezası aldı. Hamilton ilk virajda Kimi Raikkonen'in onune kırıp kaosa neden olduğu icin, Massa da ikinci turda Hamilton ile carpışıp, rakibinin spin atmasına yol actığı icin cezalandırıldı. İlk virajda hata yaptığını kabul eden Vodafone McLaren Mercedes pilotu Hamilton, "hata yaptım ve bedelini odedim. Sonra Felipe bana bayağı sert carptı. Oysa ben donerken ona yer bırakmıştım" dedi. Gectiğimiz yıl Japonya'da kazandıktan sonra yakaladığı 17 puanlık farka rağmen şampiyonluğu son iki yarışta Kimi Raikkonen'e kaptıran Hamilton, bu sonucun şansını olumsuz bir etkisi olmayacağını soyledi. 23 yaşındaki İngiliz surucu, "durumda bir değişiklik yok. Bugun bir puan kaybettim, sanırım bu benim icim minimum zarar anlamına geliyor. Gelecek haftaya ve son iki yarışı kazanmaya bakacağız" diye konuştu. Singapur'da elde ettiği surpriz birincilikten sonra Japonya'da da finişe ilk sırada ulaşan Alonso, "buna inanmak cok zor. Elimizde hicbirşey yoktu ama yine kazandık. Şu anda istediğimiz herşeyi yapabiliriz gibi hissediyorum" dedi. Fuji'de ikinci olarak lider Hamilton ile arasındaki puan farkını 12'ye indiren ve şampiyonluk şansını surduren Robert Kubica, "iki yarış kaldı, herşey olabilir" diye konuştu. cnnturk __________________