Lewis Hamilton, Fernando Alonso'nun, şampiyonluk yarışında Felipe Massa'ya yardım edeceği acıklaması icin, "kimin ne yaptığı beni ilgilendirmiyor" dedi. Hamilton, gectiğimiz yıl calkantılı bir takım arkadaşlığı donemi yaşadığı Alonso'nun, "mumkun olursa Massa'ya yardım ederim" acıklaması ile ilgilenmediğin soyledi. Sezonunun son iki yarışına Massa'nın beş puan onunde lider olarak giren İngiliz pilot, "bu konuda hicbir fikrim yok. Ben kendi işime konsantre oluyorum. Ben sadece hafta sonu Cin'den maksimum puanla ayrılmak istiyorum ve kimin ne dediği ile ilgilenmiyorum" dedi. Hamilton'ın, Pazar gunku Cin Grand Prix'si oncesinde duzenlenen basın toplantısında Alonso, Kimi Raikkonen ve diğer şampiyonluk adayı Robert Kubica'dan uzak durmaya ozen gostermesi dikkat cekti. Son iki yarışın galibi Alonso, Hamilton ile aynı ortamda bulunmasına rağmen Massa'ya yardım etmek istediği yonundeki sozlerinden geri adım atmadı: "Bunda yanlış anlaşılacak bir şey yok. Şampiyon olmasını en cok istediğim pilot ise Robert (Kubica), en iyi onunla anlaşıyorum. Ama 12 puanlık farkı kapatması kolay değil." "Ben kendi yarışıma bakarım ama ondan sonra... bazı pilotların veya bazı takımların kazanmasını tercih edersiniz. Sozlerimden istediğinizi cıkarın ama bence cok acık." Gectiğimiz gunlerde Hamilton'ın yarış icinde tehikeli taktikler kullanmakla eleştiren Kubica ise, "sozlerim Lewis'i hedefl almıyordu. Sadece Monza gibi yağmur altında koşulan yarışlarda bazı gecişlerin tehlikeli olabileceğine dikkat cektim" diye konuştu. cnnturk __________________