MotoGP şampiyona lideri Marc Marquez, Misano sıralamalarındaki son turlarında yaşananlardan oturu Valentino Rossi'yi sucladı. Marquez, sıralamalardaki son turunda Rossi'nin hava koridorundaydı ve ilk cizgiye cıkabileceği bir tura doğru gidiyordu. Bu tur esnasında Marquez Rossi'yi Curvano virajında gecti. Ancak Rossi onu takibi bırakmadı ve 14. virajda geri hamle yaptı. Bu hamlenin uzerine Marquez, kazayı engellemek icin virajı kesmek zorunda kaldı. Yarış hakemleri yaşananların ardından iki surucuyu goruşmeye cağırdılar ancak pilotların pozisyonlarını etkileyen bir karar cıkmadı. 5. sırada kalan Marquez, "Şu an icin ne olduğunu anlamıyorum cunku sıralamalarda bu tur geciş biraz tuhaf oluyor. Niyeti neydi bilmiyorum, kendisine sorabilirsiniz." "Yine de acık olmak icin en başından acıklayacağım cunku insanlar yine Valentino'yu takip ettiğimi soyleyecekler. Ancak durum oyle değildi." "Ben piste cıktığımda tamamen yalnızdım. Arka duzluğe geldiğimde Valentino bekliyordu ve cok yavaş suruyordu. Ardından onun arkasında durdum cunku şampiyonada onun onundeyim." "Son tura başladık. Oncesinde fark bıraktım. 6. viraja geldiğimizde yeşil boyaya cıktı ve o an turu iptal edilmiş oldu. O andan sonra yine hızlı surdu ancak super hızlı değildi." "Arka duzlukte onu gecme şansı yakaladım. 14. viraja geldiğimizde virajı donerken, ic taraftan siyah ve sarının cok hızlı bir şekilde geldiğini gordum. Virajı donme şansı yoktu." dedi. Marquez, Rossi'yi gectiği esnada kendisinin de yeşil alana cıktığını fark etmediğini soyledi. Rossi'nin niyetinin ne olduğunu hayal edip edemediğinin sorulması uzerine Marquez, "Tabii ki hayal edebiliyorum ancak soyleyemem cunku ona guvenmemiz lazım. Kendisi acıklayacaktır. Ancak cevabını biliyorum. Beni gecmeye calıştı ve genişe acıldı." "Tabii ki agresif bir hareketti cunku boyle bir şey beklemiyordum. Beklemiyordum cunku turu zaten 6. virajın cıkışında iptal olmuştu. Burası onemli cunku orada coktan yeşil boyaya taşmıştı." "Bu nedenle niyetini anlamak cok zor." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez, Rossi'nin niyetini sorguladı