Valentino Rossi, San Marino sıralamalarının son bolumunde Marc Marquez'in turunu mahvedeceğini bile bile kendisini gectiğini soyledi. Rossi ve Marquez, sıralamalardaki son turlarında pist ustunde karşılaştılar ve Marquez, Rossi'nin daha oncesinde turunun iptal edildiğini bu yuzden Curvone'da atak yaptığını soyledi. Rossi ise Marquez'in kasıtlı bir şekilde, turunu mahvedeceğini bile bile atak yaptığını soyledi. Yaşananların kendisine 2015 Sepang'da yaşananları mı hatırlattığının sorulması uzerine Rossi gulerek "Daha cok 2018 Arjantin'i hatırlattı. Beni hic cekinmeden elemişti." "Hızlı turumdaydım, % 100 zorluyordum ve beni hızlı olan 11. virajda gecti. Zaten bana cok fazla zaman kaybettirmişti." "Ancak beni gecerken yeşil alana cıktı, bu yuzden iceride kalıp yeniden gecmeye calıştım ancak biraz genişten dondum. Sonuc olarak ikimiz de tur zamanı şansını kacırmıştık." "Beni Curvone'da gecmeye calıştı ve orada turumu mahvedeceğini biliyordu. O,orada yeşile cıktı. Sonrasında ben gecmeye calıştım ancak biraz uzun bir geciş oldu." "Uzgunum cunku bu tur şeylerin olması dışında, sıralamalarda daha hızlı olmayı ve daha yukarılardan başlamayı umuyordum cunku performansımız fena değildi." "Gridde 7. sırada olacağım ancak zor olacak cunku cok fazla guclu isim var." dedi. Marquez, Rossi'nin yeşil alana cıkması nedeniyle agresif atak yaptığını soylemişti ancak Rossi oyle olduğunu bilmediğini soyledi. Rossi, "Yeşile dokunduğumu bilmiyordum. Zorluyordum ve yeşil alana cıkmadığımı duşundum. Hızlı turumdaydım ve son şansımdı. Ancak daha sonra kağıt ustunde yeşil alana dokunduğumu gordum." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rossi: "Marquez turumu mahvettiğini biliyordu"