Haas takım patronu Gunther Steiner, takımın surekli olarak yaşadığı lastik sorunlarıyla başa cıkmaya calışmasının, zihinsel olarak kendisini oldurduğunu soyledi. Amerikalı takım, bu sezonun buyuk bolumunde lastikleri uygun calışma aralığına getirmekte zorlanmış ve gectiğimiz hafta sonu İtalya’da, art arda ucuncu hafta sonunda da puan alamamıştı. Steiner, aracın performansı, lastik sorunlarının ustesinden gelinememesi ve bu yuzden Kevin Magnussen ile Romain Grosjean’ın yarışlarda ilerleme kaydedememesini kabullenmenin zor olduğunu soyledi. “Şu anda zorlandığımız alan bu. En yakın zamanda cozumler bulmaya calışacağız ve daha iyi hale getirip getiremeyeceğimizi goreceğiz. Anladığımızı duşunuyorum, ancak bu sene cozumler bulabilir miyiz bilmiyorum.” “Ancak bu şekilde yarışmak sizi olduruyor. Herkes yarışmayı ne kadar sevdiğimi de biliyor.” “Yeni lastiklerle piste cıkıyorsunuz, lastikler iki tur boyunca calışıyor ve sıcaklıklar duşuyor ve işiniz bitiyor.” “Her şeyde her zaman sınırdayız, kucuk bir şey olduğu anda işimiz bitiyor. Hız duşuşu 0.1 veya 0.2 saniye olmuyor, bu bir saniyelik bir duşuş oluyor.” “O kadar sınırdayız ki, nerede olduğumuzu bilmiyorum. Sadece pist sıcaklıkları bile bizim icin fark yaratabiliyor. Bu yuzden birden performansımız duşebiliyor.” “İki, uc yarıştır nerede olduğumuz biliyoruz. Melbourne versiyon aracı denememiz, bircok şey anlamamızı sağladı.” “Melbourne versiyon arac şimdiki arac kadar iyi. Bunun anlamını biliyoruz. Hicbir gelişme kaydedemedik, ancak herkes gelişti.” “Yeni kuralların ilk senesinde gelişme kaydetmelisiniz ancak biz gelişemedik. Arac testte ve Melbourne’de iyiydi, ancak gelişemedik.” şeklinde konuştu. İnternet Haber