Audi motor sporları patronu Dieter Gass, deneyim eksikliği bulunan Rene Rast'ın son 3 senede 2 DTM şampiyonluğu almasının tuhaf olduğunu soyledi. Nurburgring'de gercekleştirilen 2. yarışta 3. olan Rast, Hockenheim'da gercekleştirilecek son yarış oncesinde yeteri kadar fark acabildiği icin şampiyon olmayı başardı. 2017'de caylakken Mattias Ekstrom'u mağlup ederek şampiyon olan Rast, boylece son 3 senede 2 şampiyonluk almış oldu. Gass, "Bu tuhaf bir şey, oyle değil mi? Tabii ki asla boyle bir şey beklemiyorduk. Ozellikle de 2017'deki ilk şampiyonluğu buyuk surprizdi." "Yıllardır bu konuyu duşunuyoruz ve sezon boyunca takım calışmasıyla ilgili goruşmeler oldu. DTM şampiyonasında takım arkadaşlarının yardımı olmadan da şampiyon olunabilir. Rene bunu 2017'de gosterdi." dedi. Gass, Rast'ın DTM'deki ilk zaferini henuz 5. yarışında almasının gelecekte guclu olacağını işaret ettiğini soyledi. Rast, son 22 yarışta 12 zafer kazanarak oldukca başarılı bir donem gecirdi. Gass, "Gecen sene Mercedes ve BMW ile mucadele edebilen tek ismimiz oydu. Bu sayede şampiyonluk mucadelesi son ana kadar surmuştu. Art arda 6 zafer kazandı." "Bu sene başından itibaren liderlerin arasında olması, bu acıdan pek surpriz olmadı." dedi. Rast ise şampiyonluğun ardından, "Bu sene oncekinden farklı oldu. 2017'de son yarış hafta sonuna başlarken Mattias'ın 22 puan gerisindeydim. Bu yuzden şampiyonluğu kazanmam pek mumkun gorunmuyordu. Son yarışın son turuna kadar, şampiyon olduğumu bilmiyordum. Bu acıdan surpriz olmuştu. Şoke olmuştum." "Bu sefer de acıkcası % 100 emin değildim ancak iyi durumdaydık. Tekrar DTM şampiyonu olmaya hazırdım. Artık alıştım gibi. Yine de biraz şaşırdım cunku muhendisim şampiyon olup olmadığımdan emin değildi. Biraz beklememiz gerekti. İnanılmaz bir his. Gercekten inanamıyorum. 2017'de olduğu gibi bunun anlamını sonradan anlayacağım." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Audi: "Rast'ın 3 senede 2 şampiyonluk alması tuhaf"