Valentino Rossi, Misano'da cok geride kalmasının ardından iyi form yakalayan Maverick Vinales ve Fabio Quartararo ile farkı kapatmanın yollarını aradığını soyledi. Yamaha, San Marino yarışında 4 motosikletini ilk 5'e sokmayı başardı ancak Rossi, podyumun 11 sn gerisinde 4. oldu. Caylak Fabio Quartararo ise yarış sonuna kadar galibiyet mucadelesi verdi ancak kazanan Honda'dan Marc Marquez oldu. Rossi, Misano'da podyuma cıkamamasının uzucu olduğunu soyledi ve aynı motosikleti paylaştığı diğer suruculerle aradaki farkın endişe verici olduğunu kabul etti. Rossi, "Hafta sonu boyunca, pistte yeteri kadar guclu olmadığım yerler vardı. Yarış sonunda boyle bir sonucun olmasını bekliyorduk cunku ilk 3, antrenmanlardan itibaren daha iyi performansa sahipti." "Bu yuzden 4. oldum. Podyuma cıkamamak kotu ancak aynı zamanda ilk 3 ile arada cok fazla fark var. Bu yuzden daha sıkı calışmalı ve gelecek yarışlarda daha rekabetci olmaya calışmalıyız." "Yaz tatilinden sonra motosikletin dengesini değiştirdik. İlk yarıya gore gelişmiş gorunuyoruz ancak yine de yeterli değil. Frenlemede daha iyiyim, viraja giriş fena değil ancak hızlanmada kaybediyoruz. Bu yuzden bu alanda guclu olmanın yolunu bulmalıyız." dedi. Rossi, yarışı Petronas Yamaha'dan Franco Morbidelli'nin hemen onunde tamamlamıştı. O da Quartararo ve Vinales'in performansına ayak uyduramıyor. Morbidelli ve kendisinin daha uzun olmalarının mı performanslarını olumsuz etkilediğinin sorulması uzerine Rossi, "Hafta sonu boyunca bizim icin iyi olan şey, Yamaha'nın rekabetci olması ve diğer ureticilerin bize kıyasla sorunlar yaşamalarıydı." "Maverick ve Quartararo daha hızlılar. Ben ve Franco ise ozellikle viraj cıkışında biraz sorun yaşıyoruz. Belki uzun olduğumuz icindir, belki de değildir. Bilmiyoruz. Ancak daha guclu olmanın yollarını bulmalıyız." dedi. Morbidelli, "Fabio cok hızlı virajlara daha fazla hızı, daha az cabayla taşıyabiliyor. Bunu nasıl yapıyor bilmiyorum. Ancak onun guclu noktası bu. Onun seviyesine ulaşmaya calışacağız." dedi. İnternet Haber