Jos Verstappen, Milton Keynes merkezli takımın şampiyonluk kazanan bir arac sunmaması halinde, 2020'den sonra oğlunun takımdan ayrılabileceğini soyledi. Max Verstappen'in Red Bull ile olan sozleşmesi gelecek yılın sonuna kadar devam edecek ve Hollandalı surucunun mevcut takımıyla şampiyonluk kazanmak istediği biliniyor. Jos Verstappen, Ziggo Sport'a yaptığı acıklamada, "En onemli şey, Max'in şampiyonluk icin yarışabileceği bir araca sahip olması.” “Gelecek yıl yine Red Bull'da olacağız, ama 2021 icin her şey acık. Ama şu anda olan hicbir şey yok.” “2020'ye odaklanıyoruz ve sonrasına bakacağız.” dedi. Red Bull'dan ayrılma durumunda, genc pilot icin en uygun alternatifler Mercedes ve Ferrari olacak. Jos Verstappen, Mercedes patronu Toto Wolff ile iyi bir kişisel ilişkiye sahipken, oğlu Ferrari’de Charles Leclerc ile yarışmasının sorun olmayacağını soyledi. Hollandalı pilot, “Charles ve ben aynı takımda birbirimizle anlaşabiliriz." “İkimiz de kazanmak istiyoruz, ancak birbirimize saygı duyuyoruz. Surtuşmeler olabileceğini inkar etmiyorum, ama Mercedes'teki Hamilton ve Rosberg gibi olmayız.” dedi. Jos Verstappen ise şoyle dedi: “Leclerc'i uzun zamandır tanıyoruz, Max uzun zamandır onunla yarışıyor.” “O hızlı bir surucu ve onumuzdeki yıllarda Hamilton, Verstappen ve Leclerc arasında gercekten guzel bir mucadele olacağını duşunuyorum. Bu spor icin iyi.” İnternet Haber