Alex Peroni, Formula 3’un Monza ayağında gecirdiği korkunc kazadan sonra “yuruyebildiği icin şanslı olduğunu” duşunuyor. Peroni, FIA F3’un Monza ayağındaki ilk yarışının 17. turunda Parabolica’da pist dışına taşmış ve sosis bordurlere vurarak havalanıp lastik bariyerlere ters şekilde duşmuştu. Avustralyalı surucu, aractan cıkarıldıktan sonra yuruyerek tıbbi araca kendisi binebilmiş ve San Gerardo hastanesine goturulmuştu. Omurgasında kırık oluşan Peroni’nin ameliyat edilmesine gerek gorulmemiş ve 12 Eylul’de taburcu edilmişti. Sakatlığı nedeniyle 30-40 gun dinlenmesi gerekecek olan genc surucu, Sochi’deki F3 finalini kacıracak. Peroni, “Kaza sırasında bayılmışım, bu yuzden kazayı olduğunu hatırlamıyorum ve belki de bu yuzden tekrarını izlerken beni pek etkilemiyor.” “Yuruyebildiğim icin cok şanslıyım. En yakın zamanda araca donmek icin sabırsızlanıyorum.” “Evde olmaktan elbette memnunum. Sezonu bu kazayla kapatmam kotu oldu, ancak bakabildiğim kadar onume bakıyorum.” şeklinde konuştu. Peroni’nin carptığı bordur, Formula 1 antrenman seansı oncesinde kaldırılmıştı. F1 yarış direktoru Michael Masi ise bu kazanın ardından bordurlerde acele bir karar vermeyeceklerini soylemişti. İnternet Haber