BMW Vettel'in peşinde!
Spor Haberleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- BMW Vettel'in peşinde!
-
17-10-2019, 10:53:47BMW Vettel'in peşinde! BMW Sauber takım patronu Mario Theissen gectiğimiz hafta sonunda Monza'da damalı bayrağı ilk sırada gorerek Formula1 tarihinin yarış kazanan en genc pilotu olan Toro Rosso surucusu Alman Sebastien Vettel'i yakın takibe aldıklarını ifade etti. BMW Vettel'in peşinde! (Ajansspor Dış Haberler Servisi) Monza Pisti'nde koşulan Formula1 2008 Sezonu'nun 14. ayağı, İtalya Grand Prixi'nde pole pozisyonunu aldıktan sonra damalı bayrağı ilk sırada gorerek Formula1 tarihinin yarış kazanan en genc pilotu olan 21 yaşındaki Toro Rosso surucusu Alman Sebastien Vettel gridin en onemli takımları arasında gosterilen BMW Sauber'in yakın takibinde. "Yarış kazanan her surucuyu takımımda gormek isterim, Sebastien geleceği cok parlak bir pilot. Bizimle olmayı secerse gelişiminde de onemli ilerleme sağlayacaktır" diyen BMW Sauber takım patronu Mario Theissen pilotları Robert Kubica ve Nick Heidfeld'den birinin takımdan ayrılabileceği sinyalini de vermiş oldu. Red Bull şasisi ve Ferrari motoruyla yarışan Toro Rosso'nun yarış kazanmasının Formula1'in geleceği adına da cok onemli olduğuna değinen Theissen; "Bu zafer Toro Rosso icin mukemmel bir sonuc ama sporun geleceği icin muhteşem bir gelişme" dedi. Gecen sezon Amerika Grand Prixi'yle F1 kariyerine başlayan Vettel Monza'da mutlu sona ulaşarak, 2006'da emekli olan efsane pilot Michael Schumacher'den beri yarış kazanan ilk Alman surucu olmayı da başardı. Yaşadığı zafrin tadını cıkardığını ancak ayaklarının da yere bastığını belirten Vettel; "Singapur'da yapılacak gece yarışında kazanmak icin orada olmayacağım, F1'de işler boyle yurumez. Ben Monza'da elimden gelenin en iyisini yapmaya calıştım ve o gun kazandım, ancak bu hergun kazanabileceğim anlamına gelmez. Ben aracımın direksiyonuna oturduğumda mutluyum ve benim icin bu mutluluk herşeyden onemli" dedi. __________________