Sofuoğlu: İcten ice korkuyorum
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sofuoğlu: İcten ice korkuyorum
-
17-10-2019, 10:51:552007 Dunya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, kotu bir sezon gecirdiğini soyledi. Ağabeyinin gecirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmesinden etkilendiğini ifade eden Sofuoğlu, icten ice 'duşersem' diye korktuğunu da belirtti. Dunya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nun vefatı nedeniyle cok kotu bir donem gecirdiğini belirterek, 2008'de hedeflediği hicbir şeyi yapamadığını soyledi. Kendisi gibi motosiklet sporcusu ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nu gecen mayıs ayında Kocaeli'de pistte motosikletiyle gecirdiği kaza sonrasında kaybeden şampiyon sporcu, yaşadığı travmayı uzerinden atamadı. Gecen yıl Dunya Super Sport şampiyonu olan ve bir ust kategoride, Super Bike'da yarışmaya başlayan sporcu, ağabeyinin acısını unutamayınca, adeta yıkıldı. Sezonu ilk 10'da kapatmayı planlayan Sofuoğlu, ikisine hic katılmadığı yarışlarda, bitime 4 yarış kala 16. sırada yer alıyor. ''6 TANE YARIŞTA HİC PUAN ALAMADIM'' Sofuoğlu, sezonun bitimine 4 yarış kaldığını kaydederek, cok kotu bir sezon gecirdiğini ifade etti. Tek amacının 4 yarışa katılıp sezonu bitirmek olduğunu belirten Sofuoğlu, ''Zaten yaşadığım olaydan dolayı 2 tane yarışa hic cıkmadım. Bundan dolayı cok buyuk puan kaybettim. Onun dışında motorumun bozulduğu yarışlar oldu. 2 yarışta motorum bozuldu. Orada da puan kaybettim. Yani dediğim gibi, bu sezon cok kotu gecti benim icin. Sadece sezonu kapatmayı duşunuyorum. 6 tane yarışta hic puan alamadım. Boyle bir durumda hic şansınız yok demektir. Bizim koyduğumuz hedef ilk 10'unun icinde sezonu tamamlamaktı, Ama tabi 6 yarışta hic puan almadığım icin bu şansı da kaybettim. Şu anda 16. sıradayım. Yani sezonu en iyi bitirebildiğim şekilde bitireceğim. Bu sezonu bitirip, onumuzdeki sezona hazırlanmak istiyorum.'' ''ŞU ANDAKİ SPONSORLARIMLA 2009 İCİN DE ANLAŞTIM'' 2009 icin ceşitli teklifler aldığını ifade eden Sofuoğlu, ''Super Bike'te kalabilirim. Onun dışında şampiyon olduğum noktaya geri donme imkanım var. En son nokta Motogp Super Bike bunun bir basamağıydı. Şimdi 2011'de yeni bir klas cıkıyor. Benim şampiyon olduğum noktayı Motogp'ye ceviriyorlar. Bu sebepten dolayı Honda bana 'Super Sport'ta gel, 2011'de beraber Motogp'ye cıkalım' dediler. Bunun kararını daha sonra vereceğim. Şu anki sponsorlarımla 2009 icin de anlaştım. Bu yıl sponsor olanlar onumuzdeki yıl da sponsor olacaklar'' diye konuştu. ''HERKES AĞABEYİMİN OLUMUNDEN SONRA BIRAKACAĞIMI DUŞUNDU'' Sıkıntılı ve zor bir donem gecirdiğini bildiren Sofuoğlu, ''Herkes ağabeyimin olumunden sonra yarışları bırakacağımı duşundu. Boyle bir şey yok'' dedi. Sinan'ın olumunden sonra yarışlara devam etmenin kendisine cok zor geldiğini ifade eden Sofuoğlu, ''İlk başta annemin ve babamın desteği gerekiyordu. Annemin ve babamın 'sen artık gidebilirsin' demesi gerekiyordu. Onlar da o desteği verdiler bana. Biz 3 kardeş yarışıyorduk. İki ağabeyim vefat etti. Anneme ve babama 'siz ne derseniz onu yapacağım' dedim. 'Kesinlikle devam etmeni istiyoruz' dediler. Benim de gercekten isteğim buydu. 23 yaşında belli bir noktaya gelip bırakmak zor olurdu. Ve biz bu noktaya cok zor geldik. Aynı zamanda takımımın da bana destek vermesi gerekiyordu. Cunku istenen dereceleri verememeye başladım. İstediğim gibi motosikleti kullanamamaya başladım. Bunun icin belirli bir zaman gerekiyordu, ama takım cok guzel destek verdi. Sadece yarışlarda ayakta durmaya calışıyorum. Tecrube kazanmaya calışıyorum. Bu sene 16. sırada sezonu kapatmam onumuzdeki seneyi etkilemiyor'' diyerek sozlerine devam etti. ''SİNAN AĞABEYİMİN DUŞTUĞU YER TEHLİKELİ BİR YER'' 35 yaşına kadar yarışmak isteğini belirten Sofuoğlu, ileri ki yıllarda başarılar elde etmek icin calışacağını kaydetti. Gecen yıllarda her sezon 10-15 kez duştuğunu dile getiren Sofuoğlu, ''Bu sene 2 sefer duştum. Bu da zaten kendimi cok zorlamadığımı gosteriyor. Elimde olan bir şey değil. Zor bir donem yaşıyorum. Bahattin ağabeyim karşıdan karşıya gecerken trafik kazası sonucu vefat etti. Sinan ağabeyimin duştuğu yer tehlikeli bir yer, şu anda orada kaza geciren bir sporcu daha komada yatıyor. Belli tedbirlerin alınması gerekiyor. Orası Turkiye standartlarına gore guzel bir pist. Avrupa ile kıyasladığımızda cok da temkinli bir pist değil. Ama duruma şoyle bakarsak, 3 hafta once benim yarıştığım yerde de biri oldu. Avrupa'da da yaşanıyor boyle şeyler. Sinan ağabeyimin olduğu piste cok kotu bir pist diyemem. Herkes imza verip piste cıkıyor.'' diyerek sozlerine devam etti. Sofuoğlu, ''Eğer inanclı bir insansanız, olum ucakta, yolda ya da uyurken de olabilir. O yuzden bana bir şey olursa diye duşunmek doğru değil. Ama insan ister istemez etkileniyor. İcten ice duşersem diye korku yaşıyorum. Bunu bilinc altınızda duşunuyorsunuz. Bir de yarışlar canlı yayınlanıyor. 'Duşerim ve ailem gorur' diye duşunuyorsunuz. O korku da var. Ama bunu ne zaman atarım bilmiyorum. Ağzımla korkuyorum diyemiyorum, ama icten ice bir şey yaşıyorum. Bu elimde değil. Gecmesi icin zaman gerekli'' diye konuştu. UC KARDEŞİN İKİSİ 20'Lİ YAŞLARINDA HAYATA VEDA ETTİ Sakarya'da motosikletle ic ice buyuyen Sofuoğlu kardeşlerin ikisi, daha yirmili yaşlarında hayata veda ettiler. Sofuoğlu Ailesi'ne başarılarıyla buyuk gururlar yaşatan kardeşlerden Bahattin ve Sinan'ın genc yaşta olumleri, aileyi aynı zamanda buyuk acılarla baş başa bıraktı. Uc kardeş Bahattin, Sinan ve Kenan Sofuoğlu, Turkiye'de bircok yarışı, ilk uc dereceyi paylaşarak bitirdi. Uluslararası yarışlarda da başarılı sonuclar aldılar. Buyuk kardeş Bahattin Sofuoğlu, 2002 yılında 23 yaşındayken yolun karşısına gecerken bir aracın carpması sonucu yaşamını yitirdi. Sinan ve Kenan'ın ornek aldığı ağabeylerinin olumu, onları motosiklet tutkularından geri bırakmadı. Yarış hayatlarını surdurmeye devam eden kardeşlerden ortancası Sinan Sofuoğlu da bu yıl mayıs ayında Kocaeli'de pistte antrenman yaparken motosikletiyle gecirdiği kazada yaşamını yitirdi. Aileye buyuk acı yaşatan olayın ardından en kucuk kardeş Kenan Sofuoğlu, şimdi acısını yureğine gomerek kaldığı yerden başarılarına devam etmek istiyor. NTVSPOR ve Ajanslar __________________