PEYGAMBERIMIZ (S.A.V.) VASIYETIDIR!..
MEDINE-I MUNEVVERE'DEN GELEN BU VASIYETNAMEYI OKUYUNUZ VE OKUTUNUZ
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
Medine-i Munevvere'de Turbe-i Serif Hatibi Seyh Ahmet Diyorki: "Vallahulazim bu vasiyetnamede zerre kadar yalan yoktur." Bir cuma gecesi namazimi eda edip uyumaya varmistim. Harem-i Serif tarafindan; "Ya Seyh Ahmet" diye bana bir nida geldi. "Lebbeyk Ya Rasullallah" deyip Peygamber >Efendimiz (s.a.v.)'in sahsini gordum. Rasullallah (s.a.v.) efendimiz soyle devam etti: Ya Seyh Ahmet!... Allah-u Teala huzurunda yuzum kalmadi. Sana haber veriyorum ki, gecen cumadan bu cumaya 16000 kisi oldu. Iclerinden bir tek Musluman cikmadi. Gelenlerin amel defterlerini kara ve sol elinde gordum. Ya Seyh Ahmet!... Evvela ana ve babalarina asi oldular ve zekatlarini men ettiler. Haci olup haram yemeyi adet ettiler. Herkes nefsinden baska birsey dusunmedi. Yuzlerinde haya kalmadi. Dunya mali ile nasip olan tartilarina hiyanet etmeyi adet ettiler. Ya Seyh >Ahmet!... Benim ummetlerime haber eyle "Yaptiklari gunahlardan tevbe ve istigfar etsinler, namaz kilsinlar, zekat vermesini adet etsinler." ,Ya Seyh ,Ahmet!... Ummetlerime haber eyle, ,"Kiyamet alametleri zuhur ediyor. Hak,Teala'ya asi ,olmasinlar. ,Cok ,yakin bir zamanda, 3 ,gece ,gunes tutulacak. 3 ,gunden sonra magribten dogup, ,masrika batacak. ,Kuran-i Kerim insanlarin gozune gozukmeyecektir. Ummetime soyle gunahlarina tovbe etsinler. Yakin bir zamanda Isa(a.s.)'nin inmesi zuhur edecek." Ya Seyh Ahmet!... Ummetlerime haber eyle, "Kudret kalemiyle her kim bu vasiyetnameyi bir koyden bir koye, bir kazadan bir kazaya, bir ilden bir ile, bir devletten bir devlete gonderirse Huzur-u Mahserde gunahlari affedilir. Hazret-i Muhammed Mustafa s.a.v.)'yi Sahsi ile gormus olur. Kim vasiyetnameyi isitipte yazmazsa, bir koye veya bir baska yere gondermezse, yuzu kara ola." Turbe-i Serif'in Hatibi Seyh Ahmet 3 defa yemin edip, "Vallahulazim bu vasiyetnamede yanlis bir bilgi verirsem, bu dunyadan obur dunyaya imansiz gideyim" dedi. 15 gunde Medine-i Munevvere'de yazilmis olup "TUM MUSLUMANLARA" gonderilmistir. NOT: "Bunu her muslumanin okumasi icin elinizden geleni yapiniz.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- kiyametle ilgili bana gelen bi yazı buyrun