Turkiye Motosiklet Pist Şampiyonası 6. Ayak yarışları, Kocaeli'nin Korfez Yarış Pisti'nde yapıldı. Yarışlarda, 2007 Supersport Dunya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Super Stock 600CC - A ve Turkiye Motorsporları Federasyonu Kupası kategorilerinde birinci oldu. Turkiye Motosiklet Pist Şampiyonası 6. Ayak yarışlarında SuperStock 100CC - A kategorisinde Yunus Ercelik, SuperStock 100CC - B kategorisinde Celel Hocaoğlu, SuperStock 600CC - A kategorisinde Kenan Sofuoğlu, SuperStock 600CC - B kategorisinde Eray Altıntaş, SuperStock 600CC - C Kategorisinde Evren Alkan, Umitler Kupası'nda ise Mehmet Yakışıklı birinciliği elde etti. Yarışlar cercevesinde gercekleştirilen Turkiye Motorsporları Federasyonu Kupası'nda ise Kenan Sofuoğlu birinci, Tolga Uprak ikinci ve Emrah Kurdoğlu ucuncu oldu. Kenan Sofuoğlu, yarış sonrası yaptığı acıklamada, Turkiye Motosiklet Pist Şampiyonası 6. Ayak yarışlarına hem şampiyonaya hem de yarışcılara destek olmak amacıyla katıldığını belirterek, "Antrenmanlarda yarışcılarla birkac tur atıp onlara destek olmaya, eksikleri konusunda yardımcı olmaya calıştım. Turkiye'de yarış duzenlenmediği icin cevremdeki insanlarla Turk yarışseverlerle buluşma fırsatı bulamıyordum. Bu yarışla o fırsatı buldum. Cevremdeki insanların da beni ozlediğini ve beni gormekten mutlu olduğunu gordum. Ekibimle birlikte dunya klasmanındaki yarışlara en iyi şekilde hazırlanmaya devam ediyorum" dedi. Yarışmalar sonunda dereceye girenlere kupaları verildi. ajans
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sofuoğlu birinciliği bırakmadı!