Dunya şampiyonu adayı Felipe Massa, hala bircok kimsenin, Formula 1'de kendisine guvenmemelerinin, pistlerdeki başarılarını daha haz verici hale getirdiğini soyledi. Kendi seyircisi onunde yarışacağı Brezilya GP'de şampiyonluk şansını deneyecek olan Massa, 2002'de Sauber'le yarıştığı caylak sezonundaki kazanın ardından aldığı "vahşi cocuk" lakabından kurtulmak icin hala cok calışması gerektiği itirafında da bulundu. Brezilyalı surucu, "İnsanlara, onların sizden beklemediği, size inanmadıkları şeyleri yaptığınızı gosterdiğinizde başarılarınız daha da hoş oluyor" dedi. Massa, "Hic kimse sizin iyi bir iş cıkarabileceğinize inanmıyor. Sonra siz herkesin beklediğinin tersine, iyi bir iş cıkardığınızda bu başarılı daha zevkli hale geliyor" diye konuştu. Massa, "Kariyerime Ferrari'de test pilotu olarak başlamış olsaydım, eminim ki, bana bakış acısı tumuyle farklı olacaktı. Cunku kariyerimin ilk yılının kotu gecmesi nedeniyle, yıllardır hala o gunlerdeki pilot hatırlanıyor" dedi. Formula 1'e erken bir başlangıc yaptığını duşunduğunu soyleyen Massa, "Evet, biraz vahşi cocuktum, bu doğru. Cunku aracı kullanmak cok zordu. Cok genctim, belki de F1 aracına gecemeyecek kadar genctim" dedi. Sauber'in 2001 senesinde Kimi Raikkonen ve Nick Heidfeld ile en iyi sezonunu gecirdiğini soyleyen Massa, "Sonraki sene ben geldim. Benden Kimi'nin yaptıklarının aynısını yapmamı beklediler. Fakat arac da bir onceki sene olduğu kadar iyi değildi. Dolayısıyla cok daha fazlasını yapmaya calışmak zorunda kaldım" dedi. İlk sezonunda iyi yarışların yanı sıra cok kotu yarışlar da cıkardığı soyleyen Massa, "İmajım acısından tabii iyi olmadı ve bunu değiştirmek cok uzun zaman aldı. En azından ben değiştiğini duşunuyorum" diye konuştu. Ferrari'de son birkac sezon kaydettiği ilerlemenin, tecrube kazanmasının bir sonucu olduğunu ifade eden Brezilyalı surucu, kendi evinde bir şampiyon olması durumunda, bunun cok buyuk bir mutluluk ve cok farklı bir duygu olacağını soyledi. turkiyef1 __________________