Antonio Felix da Costa, 2019/20 Formula E sezonunda DS Techeetah'ta Jean Eric Vergne'in takım arkadaşı olacak. Da Costa boylelikle altı yıllık surenin ardından BMW fabrika takımından ve son uc yıldır mucadele ettiği Andretti/BMW FE ekibinden ayrılmış oldu. Eylul ayında takımdan ayrılacağı zaten acıklanmıştı ve şimdi de DS Techeetah ekibi icin calışmaya başlayacağı duyuruldu. 28 yaşındaki surucu 1 Ekim'e kadar takıma katılamayacak ama daha sonra Ekim ayında yapılacak Valecia testinde DS Techeetah aracını ilk kez surecek. Da Costa, "Son iki yılda şampiyon olmuş bir ekibe katılmak kolay bir secim oldu. Daha once Super Aguri oldukları donemde oradaydım ve bu yuzden iyi tanıdığım bir takıma donuyorum. O gunden sonra Techeetah oldular ve ozellikle JEV'le Renault guc unitesiyle iyi adım attılar. Şimdi de DS ile gercekten buyuk bir adım atmayı başardılar. Bu yuzden kolay bir secimdi." "Formula 1 fırsatını kaybettiğim gunden beri yarış ailem olan BMW'den ayrılmaya karar vermek kolay değildi. Red Bull ile DTM icin 2014'te BMW'ye katıldım. Birlikte harika donum noktaları yaşadık. DTM'de kazandık, pole pozisyonu aldık, şampiyon olduk. Formula E'de kazandık, GTE aracını geliştirdim, Le Mans'ta yarıştım. Cok fazla gecmişiz var ve ben cok duygusal bir adamım, cok sadığım." "Bu değişikliği yapmak benim icin cok zor oldu. Ancak bir değişiklik yapılması gerekiyorsa tek secim DS ve Techeetah olabilirdi. Şu anda Formula E'de yenilmesi gereken ekip onlar. Bu yuzden kendimi boyle bir rakıma getirdiğim ici cok mutluyum." dedi. Da Costa bu kararla Porsche'ye gecen Andre Lotterer'in yerini almış olacak. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Da Costa, Techeetah'ta Vergne'in takım arkadaşı oldu!