LCR Honda surucusu Cal Crutchlow, Misano'da kendisinin yaşadığı sıkıntıları goz onune aldığında Marc Marquez'in aldığı zaferin mucizevi olduğunu soyledi. Marquez, 4 Yamaha surucusunu geride bırakarak bu sene 7. zaferini kazanırken, Crutchlow tum hafta sonu boyunca ilk 10'a girmekte zorlandı ve yarışta duşmekten kurtulamadı. Crutchlow, "Kaza yapmadan mumkun olduğu kadar hızlı gitmeye calışıyordum ve sonunda kaza yaptım. Şu an icin gercek bu. Yeterli performansım yoktu. Motosikleti hissedemiyordum." "Sorunumuz virajlarda. Motosiklet fiziksel acıdan cok zorlayıcı. Motosiklet virajlarda donmuyor." "Her virajda zorlandım. Tum hafta sonu boyunca guclu olduğum tek viraj dahi yoktu. Durum bu. Motosiklette iyi hissetmiyorum. Marc bir mucize gercekleştirdi. Bu kadar basit." dedi. 2019 Honda motosikletini suren diğer isim, Marquez'in takım arkadaşı Jorge Lorenzo'ydu ancak o da, 14. olabildi. Misano'daki zaferin ardından Marquez, "Tabii ki motosiklette bazı zayıf yonlerimizin olduğunu biliyoruz ve onların uzerinde calışıyoruz. İyi bir şekilde surmenin gercekten zor olduğunu biliyorum." "Yani, yarışta kameradan gorememiş olabilirsiniz ancak 2-3 defa kazadan kurtuldum. Bu benim suruş stilim, bileğimi kullanma şeklim sayesinde oluyor. Ancak muhtemelen Cal gibi diğer Honda suruculeri, motosikletin onunu kaybettiklerinde kaza yapıyorlar. Oyle olunca kendilerine guven de aynı şekilde olmuyor." "Ben bileğimle kazaları engelleyebildiğimi biliyorum. Bu sayede % 100 zorluyorum ancak Honda, herkes icin rekabetci motor hazırlayabilmek icin calışıyor." "Ve en onemlisi, benim, Crutchlow'un ve Lorenzo'nun yorumlarının aynı yonde olması." "Bu acıdan evet, gelecek sene icin iyileşmeye calışıyoruz cunku rakiplerimizin neler yaptığını goruyoruz. Suzuki ve Yamaha, cok sıkı calışıyorlar ve her yarış daha iyiye gidiyorlar. Ancak şanslıyız ki MotoGP'de hÂl suruculer fark yaratabiliyorlar ve motosikletten daha onemliler." dedi. Marquez'in yorumları sorulduğunda ise Crutchlow, "Marc cok zinde birisi. Muhtemelen bu sene en iyi donemini geciriyor ve onumuzdeki 3 sene en iyi doneminde olacaktır." "Yarıştan sonra onu goruyorsunuz. Silverstone'da da gordunuz. Podyumdaki herkesten daha yorgun oluyor. Bunu yuzunden gorebiliyorsunuz. Fiziksel acıdan motosikletimiz iyi durumda değil." "Evet, ona inanıyorum. Talepleri bizimkine benzer ancak aynı zamanda diğer suruculeri cok fazla dikkate almak zorunda olduğunu duşunmuyorum cunku o her hafta sonu yarışı podyumda tamamlayabiliyor ve bu yarışı kazanmayı başardı. İnternet Haber