Formula 1'in şampiyona lideri Lewis Hamilton, gecmişe kıyasla kendisinin artık daha iyi bir takım oyuncusu olduğunu duşunuyor. Motorsport.com'da da dahil olmak uzere bazı medya kuruluşlarına konuşan Hamilton, yarışlara olan yaklaşımının yıllar icerisinde geliştiğini soyledi. "Şimdi hedefim, takımın mumkun olan en yuksek puanları almasını ve olabildiğince yukarılarda bitirmesine yardımcı olmak." Cok gerideyseniz, ekstra bir pozisyon kazanabilmek icin daha fazla risk almaya yoneliyorsunuz, ama en baştaysanız uzun vadeli duşunmeniz gerekiyor. Bu cok kucuk bir fark, ama aynı zamanda gencken genel olarak daha az umursuyorsunuz. Yaşınız ilerledikce daha genc yaşlara kıyasla algılarınız farklılaşıyor." "21 yaşından şu an bulunduğum yere bakarsak, şimdi aractayım ve her pilota ne kadar yer vermem gerektiğini duşunuyorum. Aracımı hazırlayan 2000 calışan var ve akıllıca kararlar verip, bencil davranmama konusunda bana guveniyorlar. Fazladan bir puan iyi olur ama takımlar şampiyonasında puan kaybetmenize neden olabilir." "Yaşlandıkca giderek daha fazla takım oyuncu oluyorum. 'Hepsini kazanamazsın' anlayışına sahip oluyorum." "Cocukken, 'hayır, hepsini kazanmak zorundayım' duşunuyorsun. Bu uzun bir oyun, bu bir sprint yarışı değil, bir maraton. Benim felsefem bu. 21 ya da 22 yaşındayken bunu bilmiyordum." Hamilton'ın takımı Mercedes bu yıl arka arkaya altıncı takımlar şampiyonluğuna doğru giderken, Hamilton da altıncı pilotlar şampiyonluğunu kazanmanın hesaplarını yapıyor. Ancak 34 yaşındaki Hamilton, kazandığı başarıların kendi bağlılığını zorlaştırmadığını, cunku elde ettiklerinin asla mukemmel olmadığını soyledi. "Her hafta sonu mukemmel hissedip ardından 'eh işte' diyorsanız, bunun ne manası var? Ama gercek şu ki asla mukemmel olmuyor. Bu mukemmelliğin peşinden koşmakla ilgili." "Spor yaparken bile yıl boyunca inişler ve cıkışlar yaşıyorsunuz. Bazı haftalar daha fazla antrenman yaparken, bazı haftalar daha az yapıyorsunuz." "Bazı startlara bakın, Budapeşte'de en iyisini yaptım, Spa'da en iyi ikinci startı yaptım. Ama diğer yarışlarda 18. en iyi startı yapıyorsanız, neden boyle olduğunu anlamalısınız. Formula 1 işte boyle gidiyor ve en sevdiğim şey de bu." Hamilton, daha iyi calışma konusundaki motivasyonun, F1'de uzunca bir sure kalması icin yeterli olduğunu duşunuyor. "Yaptığım işi yapmayı seviyorum. Bir ya da iki yıl once ne kadar devam edeceğim bir soruydu ama hayat denilen bu guzel şeyde dolaşmaktan ve hayatımı farklı şekilde konumlandırıp, zevk aldığım diğer şeyleri yapmaktan zevk alıyorum." "Yani 2021'de olacaklar icin heyecanlıyım. Motivasyon acısından durum kolay, bu zaten hic sorun olmadı. Ama sporun değiştiğini gormek beni heyecanlandırıyor." "İyi ya da kotu bir iş yapıp yapmadıklarını ve gelecek donemler icin bunu değiştirmelerine nasıl yardımcı olabileceğimi gormek ilginc olacak." İnternet Haber