San Marino GP'nin galibi Marc Marquez, Fabio Quartararo'nun Misano'da şampiyon olabilmek icin gereken potansiyele ve yeteneğe sahip olduğunu gosterdiğini duşunuyor. Quartararo, bu yıl başında Formula 1'e Petronas Yamaha takımıyla birlikte girdi ve caylak sezonunda şimdiye kadar uc pole pozisyonu aldığı gibi, dort kez de podyuma cıktı. Pazar gunu yapılan 27 turluk Misano yarışının buyuk bir kısmını onde goturen ve son turda Marquez'e gecilerek galibiyeti kaybeden Fransız surucu, performansıyla beğeni toplamaya devam ediyor. Marquez, Quartararo'yu ovdu ve Misano'daki performansı sonrası gelecek yıl oldukca zorlu bir rakip olacağını soyledi. "Gercek kazanan, yarışta en iyisini yapan Fabio'ydu. O -bunu her ne kadar biliyor olsam da- gelecek sezon şampiyonluk icin mucadele edebilecek potansiyele, yeteneğe, takıma ve motosikleti olduğunu gosterdi." "Aynı zamanda şu andan itibaren sezonun sonuna kadar zorlu bir rakip olacak ve bazı yarışlar kazanacak." "Bunu onlemeye calışacağız fakat onumuzdeki yıl şampiyonluk icin zorlu bir rakip olacağını duşunuyorum." Quartararo, Marquez'le savaşmanın hayalinin gercekleşmesi ve hayatının en guzel anı olduğunu soyledi. Marquez, ucuncu sektorde Quatararo'nun inanılmaz hızlı olduğunu soyledi ve şoyle devam etti: "Ucuncu sektorde gercekten inanılmaz hızlıydı. Onun suruş tarzı mı yoksa motosikletin tarzı mıydı bilmiyorum. Ne olursa olsun o sektorde iyi şekilde suruyordu." "Bu yuzden son turda zorlayacağım dedim. Cunku daha once yapsaydım kazanmak mumkun olmazdı. Ben de oyle yaptım ve durumu mukemmel şekilde idare ettim." "Moto2'de olanlardan sonra pistin sınırları icinde olmaya cok fazla dikkat ettim cunku son bolumdeki yeşil kısmı kullanırsanız, cezalandırılırsınız." internethaber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez: "Quartararo, 2020'de şampiyonluk icin savaşabilir"