Jos Verstappen, oğlu Max Verstappen'le olan ilişkisi hakkında acıklamalarda bulundu. Jos Verstappen daha once Formula 1'de yarıştı ve pek de iyi bir kariyere sahip olmadan spora veda etti. Şimdilerde oğlu Max sporda yarışıyor ve Jos, oğlunun kariyerinde yer almaktan memnun. "Daha fazlasını başarabilirdim, ama hem kariyerimden hem de şimdi Max'le olan gorevden memnunum. Hicbir şeyden pişman değilim. Tabii ki her şeye baştan başlama şansım olsaydı, farklı davranırdım, daha iyi hazırlandım. Ancak genel olarak, her şey yolunda gitti. Para kazandım ve kariyerimi tamamladıktan sonra tamamen Max'e odaklandım. Ve işe yaradı." "Max'te bir şeyler olduğunu cok erken fark ettim. Yeteneklerini fark ettiğimde 7 yaşındaydı, karting yarışındaydı. Yarıştan onceki ilk turu, soğuk lastiklerde bile her zaman herkesten daha iyi oldu. Yol tutuşun yeterli olmadığı ıslak zeminde bile acıkca inanılmaz bir arac kontrolu vardı." "Max, kucuk yaşlardan itibaren yarışmakla ilgileniyordu. Hangi yoldan gideceğini hic soylemedim bunu zaten biliyordu cunku surekli yarış izliyordu. Benden cok daha iyi." "Guvenilir bir ilişkimiz var. Onu surekli yakından takip ediyorum. Ayrıca surekli eleştirmek icin burada değilim. Ona 'Max, bunu yapmamalısın.' demiyorum. Sadece ona iyi şeyler oğretmeye calışıyorum. "Bu yıl cok iyi performans gosteriyor. Takımın lideri olduğu icin sonuclara ulaşması ve puan kazanması gerektiğini anlıyor." "Red Bull Racing ile iyi bir ilişkimiz var. Benim duşunceme gore, her zaman duşunduğumuzu soylememiz gerekiyor. Helmut Marko ile hicbir zaman sorunumuz olmadı. Surucu başarılı olursa, Helmut ile ilişki daha kolay hale geliyor." Jos, oğluyla yarışma ihtimali ilgili soruya ise şoyle yanıt verdi: "Bunun olacağından şupheliyim. Sonunda kariyerimi tamamladığımı soyleyemem, ama şimdi daha cok hobi gibi. Bazen arac suruyorum, ama bu zevk icin. Dokuz yıldır yarışmıyorum. Motor sporlarını ozlemiyorum cunku Max bana neşe ve adrenalin veriyor. Bir baba olarak oğlumun yarışını izlemek benim icin cok ilginc. Kendi surduğume kıyasla daha endişeliyim.” Son olarak Michael Schumacher'le ilgili, “Michael direksiyona gecer gecmez, hemen harika bir hız gosterdi. Benden daha gucluydu, cok fazla antrenman yaptı ve tam olarak ne yapacağını biliyordu. Belki de fiziksel zindelik acısından ona karşı yetersiz kaldım. Ayrıca takım tamamen onu destekledi. Bu anlaşılabilir bir durum cunku yarışı kazandı ve şampiyonluk icin savaştı." dedi. İnternet Haber