Nico Rosberg, vatandaşı Sebastian Vettel'in cabucak eski haline donebileceğini duşunuyor. Monza'da Vettel, Valtteri Bottas'ın gerisinde dorduncu sırada giderken, aracının kontrolunu kaybetti ve spin attı. Ancak piste geri donerken, Lance Stroll'un geldiğini fark etmedi ve kendisine carpınca hem ceza aldı hem de buyuk vakit kaybetti. Sonuc olarak yarışı 13. bitirdi. Diğer tarafta Charles Leclerc, ust uste ikinci zaferini İtalyan Grand Prix'sinde kazandı ve şimdi Scuderia Ferrari'nin "lider pilotu" olarak lanse ediliyor. Eski F1 pilotu Nico Rosberg, durumu şoyle yorumladı: “Vettel'le ilgili olan bitenler benim icin anlaşılmaz. Bunu acıklayamıyorum. Şampiyonanın en iyi yarışcılarından birisi olan, daha once dort kez dunya şampiyonu olmuş bir pilot ve boyle hatalar yapıp, aracının kontrolunu kaybetmesi cok garip." "Kendisi icin pek de iyi bir an değildi ve takım arkadaşı gercek bir Ferrari efsanesi haline geldi ve muhtemelen Sebastian'ın bir numaralı surucu statusunu elinden aldı." "Ama yine de, Vettel gercekten kendilerine inanan adamlardan biri ve bu, benzer bir durumda ona yardım etmeli. Formula 1’de herkesin kısa vadeli bir hafızası var, bu nedenle iyi bir yarış yapması yeterli olacak ve itibarını geri kazanacak. Sebastian'ın ustunu cizemezsiniz, cunku cok kolay olmasa bile cok cabuk donebilir. ” Son iki yarışta Leclerc 50 puan kazandı ve pilotlar şampiyonasında Sebastian Vettel'i gecerek dordunculuğe yukseldi. Şampiyona lideri Lewis Hamilton'la Vettel arasında artık 115 puan bulunuyor. Bir sonraki yarış Singapur'da yapılacak ve Vettel kariyeri boyunca aldığı 52 galibiyetinin dordunu burada aldı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rosberg uyardı: "Vettel'i yok saymayın"