Haas, 2020 Formula 1 sezonunda Romain Grosjean ve Kevin Magnussen'le yarışmaya devam edeceğini acıkladı. Amerikalı ekip Formula 1'deki beşinci sezonuna girmeye hazırlanırken, Romain Grosjean ve Kevin Magnussen arka arkaya dorduncu yılda da takımın surucu kadrosunu oluşturacak. Grosjean, takımın seriye girdiği 2016'dan bu yana Haas icin yarışırken, Magnussen 2017'de takıma katıldı. Amerikalı ekip gecen yıl şampiyonayı beşinci bitirerek kısa tarihinin en iyi sonucunu yakaladı ve ikili bu yılki sorunlara rağmen gelecek yıl da takımda kalacak. Haas takım patronu Gunther Steiner, suruculerin deneyimine dikkat cekti ve "Buyumemize devam etmek icin sağlam bir surucu kadrosuna sahip olmaya devam ediyoruz. Takımımızın nasıl calıştığını anlıyorlar ve direksiyon başında ne yapabileceklerini biliyoruz. Bu da takımımızı oluşturmaya devam etmek icin bize değerli bir devamlılık ve sağlam bir temel sunuyor. VF-19'un performansındaki dalgalanmadan oturu 2019 bizim icin zor bir yıl oldu. Ancak ortak deneyimlerimizden yararlanabilmemiz 2020'de oğrenmemize, buyumemize ve birlikte ilerlememize yardımcı olacak." ifadelerini kullandı. Grosjean ise takımda kalacağına her zaman inandığına dikkat cekti. "Her zaman Haas F1 Team'de kalma ve takımın başarısını arttırmaya devam etme isteğim olduğunu soyledim. En başından itibaren buradayım ve hem Gene Haas'ın hem de Gunther Steiner'ın takımın rekabetci olabilmesi icin ortaya koyduğu calışmaları gordukten sonra, bu calışmaların bir parcası olmaya devam edecek olmaktan memnunum." "Takımın henuz ucuncu yılında takımlar şampiyonasını beşinci sırada bitirmesi gercekten cok ozeldi. Bu sezon zorluklar yaşadık fakat hem gecen yılki hem de bu yılki deneyimi 2020 icin kullanacağız. Kevin ve tum takımla calışmayı birlikte yolculuğumuza devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." Magnussen de takımda kaldığı icin mutluyum. "2020'de takımda kalmaya devam edeceğimi bilmenin rahatlığını yaşıyorum ve bu, coğu zaman zor gecen 2019 sezonu icin olumlu bir durum. Her zaman bana inandıkları icin takıma minnettarım." dedi. Bu kararla birlikte Renault'dan ayrılan Nico Hulkenberg'in elinde sadece Williams seceneği kalmış oldu. İnternet Haber