Carlos Sainz, hız veya yeteneğe bakılması halinde Nico Hulkenberg'in Formula 1'de kalması gerektiğine inanıyor. Bu sezonun ardından Renault'daki koltuğunu Esteban Ocon'a bırakacak Hulkenberg'in gelecek yıl Haas'a gececeği duşunuluyordu ancak Amerikalı ekip bunun yerine Romain Grosjean'la devam etme kararı aldı. Bu, Sainz'ın Renault'daki eski takım arkadaşı Hulkenberg'in F1'den ayrılma riskiyle karşı karşıya olduğu anlamına geliyor. Motorsport.com'a konuşan Sainz, Hulkenberg'in durumuyla ilgili şoyle dedi: "Herkes zaten Nico'nun neler yapabileceğini bildiği icin cok fazla acıklamam gerektiğini sanmıyorum. Ama bildiğimiz gibi, Formula 1'de baskın olan şey her zaman yetenek veya pist ustunde yapabilecekleriniz olmuyor." "Yeteneğiniz ve ne kadar hızlı olduğunuzun dışında dikkate alınması gereken pek cok şey var. Eğer sadece hız ve yetenek olsaydı, o zaman Nico kendi istediği surece F1 gridinde kalmalıydı." Hulkenberg'in F1'de kalma şansı oldukca zayıf gorunuyor. Elindeki en iyi secenek Antonio Giovinazzi'nin 2020 Alfa Romeo koltuğu olacak ve bunun icin takımı ikna etmesi gerekiyor. Haas takım patronu Gunther Steiner, perşembe gunu Singapur GP oncesi verdiği demecte Hulkenberg'in gelecek yıl gridde kalması gerektiğini soyledi. Steiner, "Mutlu olduğumu soyleyemem. bence onun başka secenekleri de var. Bilmeye ihtiyacım yok, bunu bana soylemesi gerekmiyor." "Ona diğer yolu sectiğimizi soyledim. O yetişkin bir insan ve uzun zamandır bunu yapıyor. Daha once de bu pozisyonda oldu." "Umarım kokpit bulabilir ve onu F1'de tutabiliriz cunku burada olmayı hak ediyor." dedi. Renault, 2017 ve 2018 yıllarında Hulkenberg'in takım arkadaşıydı. İspanyol surucu, bu yıl McLaren'a gecti ve artık surucu pazarındaki belirsizliklerden uzak kaldığı icin mutlu. "Doğruyu soylemek gerekirse Formula 1 kariyerimde hic boyle hissetmemiştim. Her yıl geleceğim belirsizdi ve diğer takımlarla goruşuyordum. Bu hoş değil. Bence bir sporcunun işiyle ilgili sorunlara odaklanması ve padokta başka bir yere bakamaması her zaman icin daha iyi. Eğer sadece yarışında odaklanırsanız bir surucu ve sporcu olarak her zaman daha iyi bir performans sergileyebilirsiniz." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz: "Hulkenberg, hız ve yeteneğe bakılıyorsa F1 gridinde kalmalı "