Hamilton: "Kalan yarışlarda avantaj bizde"
Spor Haberleri0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: "Kalan yarışlarda avantaj bizde"
-
17-10-2019, 10:41:17Vodafone McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Ferrari'den daha iyi durumda olduklarını ve şampiyonluk yolunda kendilerini avantajlı gorduğunu soyledi. Hamilton, Ferrari'nin Belcika Grand Prix'sinde cok yuksek bir performans gostermesi halinde bile sezonun kalan kısmı icin avantajın McLaren'de olduğunu soyledi. İngiliz pilot, "uzun duzluklere sahip pistlerde bizden biraz daha iyi olabilirler ama bunu dengeleyebiliriz" dedi. Belcika yarışına Ferrari pilotu Felipe Massa'nın altı puan onunde ve klasman lider olarak gelen Hamilton, "burada yine guclu olacaklar. Ama biz de aracı geliştirdik ve onlarla başa cıkacak hale geldik. Gectiğimiz yıl bu durumda değildik" diye konuştu. Takvimdeki en uzun pist olan Spa'da gectiğimiz yıl Ferrari kazandı. McLaren İtalya ve Japonya'da birinci olurken, Cin ve Brezilya yarışları Ferrari'nin zaferiyle sonuclandı. Kalan grand prixler icinde bu ayın sonlarında koşulacak Singapur gece yarışı takvimde ilk kez yer alıyor. Hamilton'ın, sezonun kalan altı yarışında McLaren ve Ferrari'nin şansıyla ilgili değerlendirmeleri şoyle: "Ferrari Monza'da gectiğimiz yıldan hızlı olacak ama avantaj bana gore yine bizde. Cadde pistilerine gelince; Singapour'da Valencia'daki kadar hızlı olmalarını bekliyorum, orada bizden guclu gibiler. Fuji ve Şangay'da biz gecen yıl cok iyiydik." 23 yaşındaki McLaren pilotu, genel olarak bakıldığında kalan yarışlarda kendi takımını avantajlı gorduğunu belirterek, "bize rakip olacaklar ama avantajın bizde olduğunu hissediyorum" dedi. Kaynak __________________