Honda Racing test pilotu Alexander Wurz, Jerez’te bu hafta Kinetik Enerji Geri Donuşum Sistemi (KERS) ile yaptıkları ilk buyuk testing başarıyla sonuclandığını ve cihazın yeterince guvenli olduğunu soyledi. KERS, BMW Sauber mekanikerinin Temmuz ayındaki Jerez testleri sırasında elektrik şokuna maruz kalmasından sonra takımlar arasında buyuk endişe kaynağı olmuştu. Santa Pod ve Silverstone’da KERS cihazıyla yaptığı testleri tamamlayan Honda Racing bu hafta ilk kez Jerez’de sistemi uzun suruşlerde deneme imkanı buldu. Islak pistte araca gecmeden once guvenlik tedbirleriyle ilgili şakalar yapan Wurz, suruşlerden memnun olduğunu ve guvenlik konusunda endişe edilecek birşey olmadığını kaydetti. “KERS’i denemeden once saclarım yanmasın diye kuafore gittim” diyen Wurz, “Şaka bir tarafa, cidden, system oldukca guvenli. Honda, cihazın batarya sistemi konusunda devasa bilgi sahibi. Testlere başlamadan once tum guvenlik tedbirlerini alıyoruz. O yuzden bir elektrik şokuna maruz kalma gibi bir durum olmayacağına eminiz” dedi. KERS’in suruşte farklılık doğurup doğurmadığı sorusuna Wurz, “Evet, tanrıya şukur bu farkı hissettim. 60 kilowatt’ı hissetmeyeseydim, zaten test pilotu olmamam gerekirdi” diye konuştu. TurkiyeF1.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Wurz KERS sisteminin guvenliğine inanıyor