Nico Hulkenberg, Formula 1'deki geleceğinin artık ellerinde olmadığını fakat 2020'de gridde kalmak icin gercekci şanslara sahip olduğunu soyledi. Perşembe gunu Romain Grosjean'ın Haas'ta kalacağının acıklamasıyla birlikte Nico Hulkenberg'in seceneklerinden birisi daha eksildi ancak Alman pilot, kapının kendisine kapalı olduğunu cok onceden bildiğini dile getirdi. Şimdi Hulkenberg'in sadece iki seceneği bulunuyor ve bunlardan ilki Antonio Giovinazzi'nin henuz acıklanmayan Alfa Romeo'daki koltuğu, ikincisi ise Robert Kubica'nın kalmayacağını acıkladığı Williams koltuğu. Hulkenberg, kariyerine 2010 yılında Williams ile başlamıştı. Hulkenberg, "Kendi başınıza duşunerek hangi koltuğun uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bence durum oldukca acık. Şu anda işler buyuk olcude kontrolum dışında. Benim ellerimde değil." "Sadece daha fazla zamana ihtiyac var. Bazı secenekler ve gercekci şanslar olduğunu duşunuyorum. Ama bu oyunda asla emin olamazsınız." dedi. Haas haberinin kendisini hayal kırıklığına uğratıp uğratmadığı sorusuna, "Hayır, cunku o anlaşmanın peşinden koşmadım ve devam etmedik. Anlaşmadık, Haas'la bir araya gelmedik. Haas kesinlikle bir secenekti ve konuşuyorduk. Bu zaten sır değil. Fakat anlaşma yapmadık." yanıtını verdi. Hulkenberg daha once F3 ve F2'de birlikte calıştığı Fred Vasseur'un Alfa Romeo'nun başında bulunmasının kendisi icin faydalı olabileceğini de soyledi. "Yıllardır birbirimizi tanıyoruz. Beni buraya, Renault'ya getiren adam oydu ve bunun bana zarar vereceğini duşunmuyorum." Hulkenberg ayrıca kariyerine başlama fırsatı veren Williams'a donmesi halinde mevcut mucadelelerle baş etmek zorunda kalacağını da kabul etti. "Benim icin devam etmek istediğim kadar mantıklı da olması gerekiyor. Mantıklı olmalı, doğru anlaşma olmalı. Formula 1'de kalma ya da başka bir şey konusunda caresiz değilim." "Şimdi Williams'ı yok saymıyorum ya da saygısızlık etmiyorum, ama benim icin genel olarak en onemli şey bu." Hulkenberg, Formula E gibi diğer potansiyel seceneklere henuz bakmadığını da soyledi. "Doğruyu soylemek gerekirse diğer seceneklere bakmadım. Bu serinin icerisindeki insanların ilgisini cektiğimi duşunuyorum ama bunun peşinden gercekten gitmedim. Kafam genel olarak burada. İşlerim burada devam etmeyeceğini oğrenirsem, o zaman duşunulebilecek bir şey olur. Ama şimdilik, hayır." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hulkenberg: "F1 geleceğim benim ellerimde değil"