Valtteri Bottas, her ne kadar bunu yapması zor olsa da Mercedes'in Singapur'da duble yapmasını umut ediyor. Mercedes son uc yılda Singapur GP galibiyetini kimseye bırakmadı ve bu yıl da yarışın favorisi konumunda yer alıyor. Perşembe gunu konuşan Valtteri Bottas, hedeflerinin duble olduğunu soyledi. "Arac her zaman onemli bir rol oynuyor, ancak Singapur GP'de pek cok değişken var. Genellikle buradaki yarışlar olaylı geciyor, hatta birkac yıl once yağmur bile yağdı. Burada her şey olabilir." "Coğu şey sıralamalara bağlı ve gecen yıl arac hızlı olmasına rağmen cumartesi gunu iyi performans gosteremedim. Duble yapmak icin, sıralamalarda mukemmel bir performans sergilemeniz gerekiyor ve ikimiz de bunun icin calışıyoruz." "Yarışta genellikle tek pit stop oluyor. Bu yuzden lastiklerle doğru şekilde calışmak onemli olacak. Yarış sırasında kesinlikle guvenlik aracları ve bazı olaylar olacak. Burada duble yapmak kolay değil, ama yapmaya calışacağız." "Bu fiziksel acıdan en zor yarış. Ama diğer acılardan en zoru değil. Yine de bu, Monako ve Baku'deki pistlerle birlikte en zor yarışlardan birisi." "Singapur pisti Baku'yu andırıyor. Tum hafta sonu boyunca gozlerinizi acmak zorundasınız ve tamamen caddelerde yapıldığı icin hataya yer yok." Bottas, bu yılı gecen yıldan farklı olduğu konusunda ısrarcı. "Şahsen benim icin, bu hafta sonu her zaman zor oldu, bu pistte hic guclu bir surucu olmadım. Ama hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyorum ve gecen sene burada oğrendiğim her şeyi burada kullanmaya calışacağım." "Şimdi ruh halim gecen yıldan tamamen farklı, cunku her şeyin mumkun olduğunu biliyorum. Tabii ki, Lewis pilotlar şampiyonasında avantaja sahip olsa da, bunu duşunmemek daha iyi. Şahsen kısa vadede her yarış kendi hedeflerime odaklanıyorum. Dediğim gibi, gecen yılki Singapur yarışından cok şey oğrendim. Cok karmaşıktı. Dorduncu başladım ve dorduncu oldum, şimdi daha iyi bir performansa ihtiyacım var." "Son iki yarışta cok fazla puan kazandık. Spa ve Monza'da, Ferrari en azından sıralamalarda daha hızlıydı. Aracımızın gucunu biliyoruz ve bu piste guclu olacağız. Teorik olarak başarılı bir hafta sonu bekliyoruz. Ancak Red Bull Racing de bu tur pistlerde rekabetci oluyor ve Ferrari surekli olarak mucadelede kalmayı başarıyor." "Takım, onceki iki yarışta karşılaşılan sorunlara tepki gosterdi, ancak bu kadar kısa surede cok fazla şey yapılamaz. Şimdi daha cok 2020'ye odaklanıldı. Singapur pisti buyuk olcude yere basma gucu durumuna bağlı ve bununla ilgili bir sorunumuz yok." Mercedes takım patronu Toto Wolff, İtalya Grand Prix’sinde Charles Leclerc’e fazla baskı uygulayamamasının Valtteri Bottas’ın arac takibinde sıkıntı yaşadığını gosterdiğini soylemişti. "Takımım ve ben bu konu uzerinde calışmaya başladık. Acıkcası, Monza'da kazanma şansımız olmadı. Duzluklerdeki hız farkı cok buyuktu ve lastiklerim yarış sonunda tamamen bitti. Bu Lewis'in guclu yonlerinden biri. Geriye donup her şeyi analiz ederek bu alanda ilerleme kaydedebilirim." "Tabii ki, sporumuzda pek cok şey detaylara, neyin geliştirilebileceğine bağlı. Butun sezon Lewis'in onunde kalmak istiyorsam, daha fazla calışmam ve hicbir şeyi atlamamam gerekiyor, ama buna hazırım." "Şimdi muhendislerle iyi ilişkilerimiz var, yakın calışıyoruz ve kademeli olarak ilerleyebilmek icin nerelerde gelişebileceğimizi bulmaya calışıyoruz. Takım bana yardım etmek istiyor ve şimdi doğru yaklaşımı bulduk. Umarım bu yakın gelecekte sonuclar getirir." İnternet Haber